Jeep

Novi Grand Cherokee u Novom Sadu

Na Međunarodnom sajmu automobila u Novom Sadu premijerno je predstavljen i novi “jeep grand cherokee”, unapređenog dizajna, tehnoloških performansi i kvaliteta.

Ovaj džip ima smanjenu potrošnju goriva u odnosu na prethodni model, sa najnovijim tehnološkim standardima na polju aktivne i pasivne zaštite. Pogon na sva četiri točka, petostepeni automatski menjač i 290 konjskih snaga omogućavaju da vozilo postigne brzinu do 100 kilometara na sat za 8,7 sekundi.

U standardnu opremu spadaju ABS i EDB sistemi sa četiri disk kočnice, ESP sistem elektronske kontrole stabilnosti, TCS sistem protiv proklizavanja točkova), HSA i HDC sistemi za pomoć pri kretanju i zaustavljanju na uzbrdici. Tu su i tempomat, kontrola rastojanja kamera na zadnjem delu vozila i senzori za parkiranje.

2 Comments

  • Danas sam konacno provozao novi Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD.Posle detaljne voznje u svim rezimima moj utisak je da je jako lep osecaj sedeti u ovom automobilu i sve sto je okom vidljivo je za pohvalu,MEDJUTIM VOZNJA JE U NEDOSTATKU BOLJEG IZRAZA RAZOCARAVAJUCA…1) OVAJ AUTOMOBIL UBRZAVA KAO DA JE U NJEMU MOTOR OD NEKOG MOPEDA A NE OD 3000 KUBIKA I 240 KONJSKIH SNAGA, 2) KOLIKO GOD LAGANO VOZILI OVAJ JEEP NEMA SANSE DA SE PROSECNA POTROSNJA GORIVA SPUSTI ISPOD 14,8L, 3) NECE DA PREBACI U VISI STEPEN PRENOSA (BRZINU) DOK MOTOR NE DOSTIGNE 3000-3500 OBRTAJA STO NIJE NORMALNO, PRILICNO MU SE CUJE MOTOR IAKO MU JE ZVUCNA IZOLACIJA DOBRO URADJENA I NARAVNO CENA OD 62 000evra NIJE NI NAJMANJE REALNA OBZIROM DA OVAJ AUTO TROSI KAO SLEPER…RAZOCARAO SAM SE..

    • Sve je ovo tipično za američka vozila, ogromna kubikaža i potrošnja, a sa druge strane neefikasnost.

Comments are closed.