Jeep

Jeep Grand Cherokee sa novim turbodizel motorom

Četvrta generacija čuvenog terenca Jeep Grand Cherokee od nedavno je na tržištu sa novim 3.0 turbo common-rail Multijet dizel motorom. Dostupan u dva nivoa snage, od 241 KS i 190 KS, taj motor smanjuje potrošnju goriva i emisiju ugljen dioksida za 17 odsto.

Usavršeni 3.0 litarski V6 turbodizel razvija maksimalnu snagu od 241 KS pri 4000 o/min i 550 Nm obrtnog momenta pri 1800-2800 o/min. Unapređene performanse kao što su viši obrtni momenat za 8 odsto i 10 odsto više snage u odnosu na prethodni motor doprinose ubrzanju, maksimalnoj brzini i većem uživanju u vožnji. Pored toga, novi motor veoma je kompaktan: dugačak je 695 mm, širok 729 mm i visok 697,5 mm, dok njegova ukupna težina iznosi 230 kilograma. Novi Jeep Grand Cherokee opremljen je i savremenim automatskim prenosnim sistemom kontrole sa pet brzina.

„Veliki pogavica“ ima unapređen sistem vešanja i sadrži Quadra Lift sistem, koji reguliše visinu vozila. Napredna Select-Terrain tehnologija omogućava prilagođavanje uslovima vožnje po najrazličitijim terenima – od uobičajenih, brdovitih do vožnje po pesku, blatu i snegu. Jeep Grand Cherokee sa novim turbodizel motorom dostupan je u tri verzije: Laredo, Limited i Overland.

Četvrta generacija modela Jeep Grand Cherokee iznova postavlja standarde kada je u pitanju snaga, komfor i bezbednost. To potvrđuje i 4 miliona prodatih primeraka širom sveta od kako se ovaj luksuzni SUV pojavio na tržištu.