Infiniti

Infiniti FX Sebastian Vettel ide u proizvodnju

Koncept Infiniti FX, oblikovan za dvostrukog svetskog prvaka Formule 1, Sebastiana Vettela, ulazi u proizvodnju, potvrdio je Infiniti. Zvezda Infinitijevog štanda na Salona automobila u Frankfurtu 2011, verzija FX Sebastian Vettel, otelovljuje dizajn, izradu i aerodinamiku inspirisanu prvakom Red Bull Racinga i globalnim ambasadorom marke Infiniti.

Infinitijev izvršni potpredsednik, Andy Palmer, tim povodom kaže: “Bilo je zabavno pripremati verziju Sebastian Vettel za Frankfurt, ali je to bio svojevrstan pilot. Ovo je naš ekvivalent AMG-u (Mercedes-Benz) ili seriji M (BMW). Želeli smo da testiramo organizaciju i vidimo da li možemo da se nosimo s ovim tipom posebne verzije. FX SV dokazuje da smo spremni da proizvedemo i manje količine posebnih izdanja, a verzija FX Sebastian Vettel je jedna od prvih koje će izaći na tržište.”

Koncept iz Frankfurta začet je u razgovoru koji su na Salonu automobila u Ženevi 2011. vodili Sebastian Vettel, sada već vozač Infinitija FX, i Shiro Nakamura, Infinitijev glavni kreativni direktor. Motor od pet litara radne zapremine sa osam cilindara u V rasporedu modifikovan je tako da ima snagu od 420 KS. Uz drugačiji aerodinamični paket, koji je razvio Infiniti u saradnji s Red Bull Racingom, vozilo koje postiže brzinu i do 300 km/h je najekskluzivniji sportski crossover ikad proizveden. Detalji o proizvodnji, dostupnosti, količinama i ceni biće objavljeni naknadno.

• Infiniti dolazi iz Japana. Njegov portfelj sportskih limuzina, coupe i kabriolet automobila, kao i SUV i crossover modela dolazi na tržišta širom sveta putem mreže Infiniti centara ili koncesija koji neguju isti individualni pristup i izuzetan nivo usluge svojim kupcima.