Hyundai

Osveženi Hyundai ix35

ix35

Nova unapređena verzija  drugog po redu najprodavanijeg modela Hyundai-a  u Evropi ikad,  Hyundai ix35  je stigla na naše tržište. Pored osveženja spolja i iznutra, povećana je snaga motora, te kao opcija dodan je automatski menjač za benzinske verzije motora, ali tu je i Flex Steer sistem upravljanja sa tri moda podešavanja na upravljaču kao opcija takođe, koja nudi poboljšanu voznu dinamiku.

Osveženi ix35 može se pohvaliti i sa mnoštvom tehnoloških unapređenja, koje istog čine još privlačnijim za evropskog kupca. Još od lansiranja prvog modela u martu 2010. godine, ix35 je ostvario dosta visok nivo potražnje kod potrošača. Postao je najprodavaniji model Hyundaia u historiji , te je premašio sva očekivanja kompanije.

Hyundai je upravo do marta 2013. godine prodao preko 200 hiljada jedinica SUV vozila C segmenta u Evropi. Jedno od najvećih unapređenja ovog modela je upravo zamena  2.0  litarskog benzinskog motora sa super efikasnim »Nu« 2.0 litarskim  GDI motorom (Gasoline Direct Injection).

ix35-1

Motor je razvijen u razvojnom i istraživačkom centru Russelhaimu, Nemačka i  ima snagu od 166 KS, što je dosta respektabilno za ovaj model, a zadovoljava i Euro-5 standard. Dalje, novitete čine sedišta sa grejanjem, prednji parking senzori, kao opciju takođe kupci će moći odabrati i 4,2 inčnu TFT supevision komandnu tablu koja vozaču daje izvrsnu preglednost i vidljivost informacija. Evropski kupci mogu da biraju poboljšani audio i navigacioni sistem.

Novitet na tržištu je takođe 1.6 GDI benzinski motor sa 135 KS. Pored ovih motora u ponudi su standardni 1.7 CRDI dizelski sa 115 KS  sa pogonom na dva točka, te 2.0 CRDI dizelski motor od 184 KS sa pogonom na dva i četiri točka. Ono što je takođe novitet za razliku od prethodnog modela to jeste da bez obzira na motor svi dolaze u standardu sa 6-brzinskim menjačem. Dokaz tome da sve nije ostalo samo na lepom dizajnu, jestu dodaci po pitanju aktivne i pasivne sigurnosti (maksimalnih 5 zvezdica Euro NCAP) pa se tako ovo vozilo svrstava u sam vrh u svojoj klasi po pitanju sigurnosti

Za bolje osvetljenje Hyundai je ponudio Bi-Xenon prednja svetla po prvi put na ovom modelu kao opciju, te LED prednja dnevna svetla kao standard, dok zadnja LED svetla možete pronaći u većim paketima opreme. Osvežena je unutrašnjost vozila u svakom  pogledu, sedišta i unutrašnje obloge vrata su urađene sa vrhunski kvalitetnim materijalima, držači za čaše su osvetljeni, a etrobransko staklo  je blago zatamnjeno što dodatno osvežava izgled ovog vozila. Pored svih detalja u većim paketima opreme možete pronaći i novi izgled krovne antene u obliku peraja morskog psa koja dodatno daje oštrinu ovom vozilu.