Hyundai

Nagrada za Hyundai i40

Hyundai i40 osvojio je 1. nagradu od EuroCarBody. To je organizacija sastavljena od automobilskih dobavljača i industrijskih eksperata iz celog sveta. Na ovogodišnjoj konferenciji bilo je 500 delegata koji su odabrali Hyundai i40 za pobednika među deset različitih marki (Audi, BMW, Ford, Mazda, Mercedes-Benz, Nissan, Opel, Land Rover i Volkswagen).

Hyundai i40 osvojio je prvo mesto po opsežnom inženjeringu, delotvornom razvoju materijala i proizvodnoj efikasnosti. Posebnan utisak na žiri ostavila je  upotreba čelika najboljeg kvaliteta i izuzetne  čvrstoće, te poboljšani spojevi koji su dali veliku čvrstoću karoseriji uz malu masu. Hyundai je osvojio prvo mesto sa 37,98 bodova, drugo mesto pripalo je Audiju A6, a treće Mercedesu B klase. Nagrada „EuroCarBody Golden Award“ još je jedna potvrda Hyundaijeve napredne tehnologije, odnosno logični sled nakon EuroNCAP testiranja na kom je postigao maksimalan broj zvezdica za sigurnost.

Osim toga, u velikoj britaniji Hyundai i40 ima najmanje troškove osiguranja u segmentu upravo zbog inovativne konstrukcije karoserije. Ovo je ujedno i prvi put da je azijski proizvođač dobio nagradu EuroCarBody.