Hyundai

Hyundai osvojio prestižnu nagradu “Red Dot Design”

hyundai-sculpture

Hyundai Motor Company, svetski najbrže rastući proizvođač automobila po vrednosti marke, osvojio je prestižnu nagradu Red Dot Design za “skulpturu u pokretu” (Sculpture in Motion), kinetičku skulpturu laserske svetlosti, prikazanu na 2013 Milan Design Weeku, održanom u aprilu.

Red Dot, jedna od najcenjenijih svetskih nagrada za dizajn, primio je 6800 prijava iz 43 zemlje, a nagrade su predstavljene prošle nedleje u Berlinu.

“Skulptura u pokretu” je umetničko delo, performanse, koji na 1000 kvadratnih metara donosi čulno iskustvo Hyundaijeve nove “fluidic sculpture” filozofije dizajna koja se u poslednjih nekoliko godina primenjuje na svim modelima te snažno doprinosi brzom porastu vrednosti Hyundai branda.

Pokrenuta 2009. godine i prvi puta viđena na modelima Sonata i ix35, dizajnerska filozofija “fluidic sculpture” crpi inspiraciju iz prirode i njenog svojstva kontinuirane evolucije, a slediće je i svi budući Hyundai modeli.

“Skulptura u pokretu” delo je izrađeno od strane Hyundai Design Centra u saradnji s kompanijom za interaktivni dizajn “WHITEvoid“. Hyundai Design Centar trenutno radi na nastavku koji će biti prezentovan 2014. godine.