Hyundai

Hyundai i40 Wagon i Veloster dobili 5 zvezdica za bezbednost

Najnoviji Hyundaijevi modeli i40 Wagon i Veloster dobili su maksimalnih 5 zvezdica za bezbednost na osnovu najnovijih ispitivanja prestižne evropske bezbednosne organizacije Euro NCAP. Na ovaj način je još jednom nagrađen veliki trud koji Hyundai konstantno ulaže u pravcu podizanja bezbednosti svojih vozila. Pomenuta dva modela su se pridružila ostalim Hyundaijevim modelima: i20, ix20, i30 i ix35 koji su od strane Euro NCAP organizacije ranije nagrađeni sa 5 zvezdica za bezbednost.

Rezultati koje su na Euro NCAP kraš testovima postigli modeli i40 Wagon i Veloster su sledeći:
i40 Wagon-92% zaštite odraslih putnika, 86 % zaštite dece putnika, 43% zaštite pešaka i 86% asistencije bezbednosnih sistema vozila
Veloster-96% zaštite odraslih putnika, 89% zaštite dece putnika, 49% zaštite pešaka i 71% asistencije bezbednosnih sistema vozila
Euro NCAP program sastoji se od niza detaljnih testova i simulacija sudara takozvanih ”kraš testova” putem kojih kupci najprodavanijih evropskih modela mogu da saznaju kako se ovi automobili ponašaju u slučaju sudara. Novi Hyundaijevi modeli poseduju najmodernije tehnologije aktivne i pasivne bezbednosti. Pored već poznatih sistema aktivne bezbednosti kao što su: ABS, EBD, BAS, TCS i ESP tu su i sigurnosni sistemi nove generacije: HAS koji sprečava kretanje automobila unazad na uzbrdici i VSM koji obezbeđuje stabilnost, kraći put kočenja i bezbedno upravljanje vozilom pri nejednakim uslovima na putu.
Model i40 Wagon pored 6 standardnih vazdušnih jastuka /prednji jastuci za vozača i suvozača, dva bočna prednja jastuka i 2 vazdušne zavese/ ima još i 2 zadnja bočna jastuka kao i vazdušni jastuk za kolena vozača što ukupno iznosi 9 vazdušnih jastuka što omogućava ovom modelu da uspešno konkuriše kako automobilima iz svoje klase tako i mnogo skupljim automobilima iz viših klasa.