Hyundai

Hyundai i30 najbolji kompaktni automobil u V. Britaniji


Kada je Hyundai objavio da će model Hyundai i30 biti njihov prvi potpuni evropski proizvod (evropski dizajn i proizvodnja u Evropi), verovatno ni u najoptimističnijim planovima se nije razmišljalo o velikom uspehu koji je popularna »tridesetka« postigla. Veliki broj priznanja, odlična prodaja, zadovoljni kupci, rast imidža marke Hyundai u Evropi, samo su neki od direktnih rezultata koje je Hyundai modelom i30 postigao na Starom kontinentu.

Poslednje veliko priznanje stiže od najprestižnijeg auto časopisa u Velikoj Britaniji Autoexpress, koji je u svom godišnjem Driver Power izveštaju objavio da je Hyundai i30 najbolji kompaktni automobil u Velikoj Britaniji drugu godinu zaredom. Rezultat svakako vredan pažnje je još i veći ukoliko se uzme u obzir tradicionalnost i navike vozača u Velikoj Britaniji, ali i konkurencija u kompakt segmentu. Uz pojedinačnu nagradu za Hyundai i30, marka Hyundai je takođe napredovala, i sa šeste pozicije najboljih automobilskih marki u 2010. godini stigla na četvrtu poziciju danas.

Uz poslednje veliko priznanje još jednom je potvrđeno da model Hyundai i30, ali i drugi Hyundai modeli imaju svetlu budućnost na zahtevnom evropskom tržištu, i da se u budućnosti može očekivati samo rast Hyundai-a, inače najbrže rastuće auto marke u svetu danas.