Honda

Zlato za Hondin biciklistički tim

Biciklistkinja Rochelle Gilmore, kapiten Lotto Honda ženskog tima, prva se provezla kroz cilj i osvojila zlatnu medalju na drumskoj trci Commonwealth Games 2010. Danas Rochelle uspešno balansira između profesionalnog bavljenja biciklizmom i vođenja sopstvenog biznisa u modnoj industriji. Leti radi i trenira u Italiji, takmičeći se širom Evrope sa svojim Lotto Honda biciklističkim timom.

Na trkama 2002. i 2006 osvojila je srebrne medalje, a sada je bila odlučna da učini sve za pobedu. Ona kaže:”Oduševljena sam što sam osvojila zlatnu medalju na trci Commonwealth Games. Ovo je bila duga I teška sezona i zadovoljna sam što se sav težak rad isplatio. Australijski tim je uradio fantastičan posao time što je održao trku do finiša, pa sam se osećala spremnom za pobedu nakon 110 km vožnje.”

Rochelle se za svetsko prvenstvo pripremala u Alpima. “Neke od najslavnijih trka u istoriji biciklizma su se održale u Alpima, a ove planine su fantastično mesto za trening”, rekla je Rochelle. Pošto je ona strastveni ljubitelj trkačkih automobila, iskoristila je priliku da na planinskim putevima testira novu Hondu CR-Z, prvi hibridni kupe na svetu.