Honda

Predstavljena nova Honda Civic

Na Salonu automobila u Frankfirtu, koji se održava od 15-25. septembra, Honda lansirana, dugo očekivani, potpuno novi Civic. Razvijena specijalno za evropsko tržište, nova Honda Civic, od koje se zbog velike popularnosti prethodnog modela mnogo očekuje, biće ponuđena u hatchback varijanti sa 5 vrata, a u prodajnim salonima u Srbiji biće dostupna početkom 2012. godine.

Dizajneri nove Honde Civic želeli su da zadrže napredna sportska obeležja karaktera ovog automobila, ali i da dodatno naglase eleganciju i dinamičnost ovog modela. “U poređenju sa dimenzijama aktuelnog modela, smanjili smo visinu za 20mm i povećali širinu za 10mm, “ rekao je Mitsuru Kariya, vođa tima za razvoj Civic-a. “Definisanje pravih mera bio je jedan od najvećih izazova za dizajnere novog Civic-a,” rekao je Kariya. “Dodatno smo naglasili sportski aspekt, čistom, dinamičnom linijom.”

Inspiracija za ovaj model bio je koncept “aviona stopljenih krila i trupa”* kome su trup i krila tako “sjedinjeni” da daju jedinstvenu formu koja ima superiornu aerodinamičnost, tiha je i udobna.

Novi elementi enterijera su dodatno prilagođeni vozaču i daju sportski duh ambijentu. “Želeli smo da postignemo da osećaj u kabini bude kao u trkačkom automobilu ili avionu,” objašnjava Yukio Emi, vođa dizajnerskog tima enterijera novog Civic-a.

Kvalitet unutrašjnosti novog modela Civic je unapređen, ali bez kompromosa kada je u pitanju iskorišćeost prostora koja je vodeća u klasi. “Ključna stvar bila je unaprediti osećaj komfora,” kaže Kariya. “Promenili smo pristup kako bi smo izašli u susret očekivanjima kupaca i evropskim standardima. Novi Civic ima kvalitetniju kabinu, i kada je u pitanju osećaj vozača ali i njen izgled. I dalje nudimo najveći prtljažni prostor u klasi i “magičma sedišta” što znači da je Civic i dalje veoma praktičan.