Honda

Nova Honda Civic

Honda će lansirati potpuno novi model Civic hatchback na Salonu automobila u Frankfurtu, septembra 2011. godine. Ovaj novi model biće u prodaji početkom 2012. godine, a proizvodiće se u Britaniji u fabrici u Svindonu.

Novi Civic, specijalno dizajniran za Evropu, deveta je generacija popularnog hatchback-a. Prvi Civic pušten je u prodaju još 1972. godine i do danas predstavlja model koji diktira trendove u dizajnu automobila C segmenta. Konstruisan u skladu sa zahtevima evropskog tržišta, novi Civic će biti ponuđen u varijanti sa 5 vrata i uz najveću prostranost kabine u C segmentu. Motori koji će biti dostupni su benzinski i-VTEC 1.4 i 1.8 i dizel i-DTEC 2.2.

Kod nove generacije Civic-a korišćen je sistem vešanja torzione zadnje osovine koji je veoma kompaktan i omogućava maksimalanu iskoristivost prostora u kabini. Takođe, razvijen je i jedinstven izolator koji je ispunjen tečnošću i koji omogućava postizanje odličnog balansa između udobnosti i sportskog upravljanja. Tako je maksimalno povećan komfor i stvoren osećaj brze, okretne i dinamične vožnje.

Kod novog Civic-a postignute su odlične performanse na evropskim putevima, gde se često kombinuje brza vožnja i ponekad veoma loši putevi, zahvaljujući intenzivnoj saradnji evropskih eksperata sa timom kolega iz Japana. U testiranje na evropskim putevima uloženo je više vremena nego kod bilo kog drugog Hondinog modela. Sve su ovo razlozi zbog kojih se od novog Civic-a mnogo očekuje.