Honda

Honda osvojila nekoliko Good Design nagrada

Honda je osvojila nekoliko Good Design nagrada za svoje proizvode, uključujući i nagradu za CR-Z, prvi sportski hybrid koji je nagrađen sa Good Design Award Best 15. Članovi žiri-a naglasili su da dizajn CR-Z-a naglašava aerodinamičnost i postavlja nove kriterijume atraktivnosti vozila. CR-Z nije jedini Hondin automobil nagrađen ovom nagradom. Pređašnjih godina nagrađeni su FCX Clarity, prvi automobil pokretan gorivim ćelijama i Insight, koji je nagrađen za dizajn hybridnog vozila. Honda Jet, prvi Hondin avion na mlazni pogon, takođe je zaprimio ovu prestižnu nagradu.

Good Design Grand Award, nagrada u apsolutnoj konkurenciji biće proglašena 10. novembra kada će je dobitnik primiti iz ruku Japanskog premijera, Kan Naota. Osim nagrade koju je zaprimio CR-Z, za automobile, nagrađen je još i Stepwgn, monovolumenski automobil predviđen samo za Japansko tržište, a nagrađeni su još i drugi Hondini proizvodi i to: VFR1200F (Sport touring motocikl), VT1300CX (Kruser motocikl), PCX (skuter), te Enepo EU9iGB – prenosni generator u kategoriji radnih mašina.

Osim navedenih nagrada, Honda je treću godinu za redom osvojila i nagradu Good Design Long Life Design Award koja se dodeljuje za proizvode koji se proizvedeni pred najmanje 10 godina, a osnovni dizajn se nije menjao u tom razdoblju, potvrđujući njihov bezvremenski dizajn i kvalitet. U ovoj kategoriji Honda je ove godine nagrađena za svoje vanbrodske motore BF45 i BF60.

Važno je još naglasiti da je Good Design Award, nagrada je koja se dodeljuje u Japanu u nekoliko kategorija i ujedno nudi pogled na buduća kretanja dizajna, lifestylea, industrije i društva uopšte.