Honda

FCX Clarity u Evropskom parlamentu mladih

Honda je tokom redovne 64. sednice Evropskog parlamenta mladih, koja je održana od 30. jula do 8. avgusta u Frankfurtu, učesnicima predstavila svoj prvi serijski automobil sa pogonom na vodonične ćelije – FCX Clarity.

Članovima Komiteta za transport i turizam ovom prilikom su predstavljene nove Honda tehnologije iz oblasti zaštite okruženja, a raspravljalo se i na temu održive mobilnosti. Mladi delegati, članovi komiteta iz različitih zemalja Evrope, imali su priliku da voze FCX Clarity, Hondino vozilo sa nultom emisijom štetnih gasova, iz čijih izduvnih cevi izlazi samo voda. Ovo iskustvo će im omogućiti da jasnije sagledaju potencijal koji tehnologija vodoničnih ćelija ima u budućnosti ličnog transporta.

Predstavljajući FCX Clarity, Jane Gordon, PR Honda Motor Europe je izjavila: “Današnji skup je ukazao na značaj mnogih izazova sa kojima se društvo globalno suočava da bi postiglo održivu mobilnost. Honda želi da sarađuje sa organizacijama kao što je Evropski parlament mladih, kako bi demonstrirala aktivnu ulogu koju naše tehnologije mogu imati u pružanju rešenja ovog problema.”