Ford

U novom Focusu sa 87 godina

Akademskom slikaru Aleksandaru Lukoviću drugi Ford u vozačkoj karijeri dugoj pola veka!

Akademski slikar, dugogdišnji profesor univerziteta, 87-godišnji Aleksandar Luković iz Beograda trenutno je najstariji kupac Fordovih automobila u Srbiji: krajem prošle sedmice je preuzeo ključeve Focusa Classic, koji je uplatio tokom promotivne prodajne kampanje „Verujte svojim očima“.

„Vozim od 1961. i do danas sam promenio devet automobila“, kaže izuzetno vitalan profesor Luković. „Ovo mi je drugi Ford. Prvi, Taunus 12M, kupio sam 1964. Uvezao sam ga direktno iz Nemačke. Dugo sam ga posedovao, sa njime smo brat i ja po ondašnjoj Jugoslaviji i celoj Evropi prevalili više od 380.000 kilometara – bez ikakvih većih problema“, priseća se gospodin Luković.

„Na osnovu tog, odličnog iskustva sa Fordovim vozilom, nisam se mnogo dvoumio kada je nedavno trebalo doneti odluku o novom automobilu. Uz nesporne kvalitete i odlične performanse, odlučujuća je bila i izuzetna cena – samo 9.990 evra. Bogatije opremljen, automobil poznate marke, proizveden u ovoj godini, nije mogao da mi ponudi ni jedan drugi uvoznik niti prodavac. Verujem da će me novi Focus služiti i bolje od nekadašnjeg Taunusa, jer je u njemu mnogo novih tehnoloških rešenja, o kojima se pre pedesetak godina nije ni sanjalo“, dodao je gospodin Luković.

„Zašto sam se u ovim godinama odlučio na kupovinu novog automobila? Moj unuk je zaljubljenik u četvortočkaše i mnogo voli da vozi, pa je često pozajmljivao moj prethodni automobil. On će sada biti njegov, a ja ću se sa zadovoljstvom voziti u novom Focusu“.

Po okončanju primopredaje, gospodin Luković je svog novog Forda odvezao na prvu dužu „turu“ – iz poslovnog centra Grand Motorsa na Novom Beogradu krenuo je ka Sokobanji, na kraći odmor kod svog prijatelja. „Volim i rado putujem po Srbiji i bivšoj Jugoslaviji. Focus će mi biti idealan ’saputnik’. S ovakvim automobilom mi nijedna destinacija neće biti daleka”, uveren je izuzetno profesor Luković.