FordVolvo

Grand Motors povećao prodaju i tržišno učešće

U prvoj polovini godine prodaja Fordovih vozila povećana za 28,44, Volvo za 15,38 odsto, a Land Rovera čak 4,6 puta! Uprkos složenim ekonomskim kretanjima i opštem smanjenju prodaje putničkih i lakih komercijalnih vozila u Srbiji (pad od oko 15 odsto), Grand Motors, uvoznik i serviser vozila Ford, Volvo i Land Rover/Range Rover, u prvih šest meseci ove godine beleži rast isporuka i tržišnog učešća sve tri poznate marke.

U periodu januar-jun u Grand Motorsovoj i mreži njegovih dilera prodato je 998 automobila Ford, 221, odnosno 28,44 odsto više nego u isto vreme 2010. Po statistici nastaloj na osnovu podataka koje saopštavaju uvoznici i prodavci, tržišni udeo ove marke (ukupno – putnička i laka komercijalna vozila) je sa prošlogodišnjih 3,81 uvećan na 5,62 odsto.

Marka Volvo i u ovoj godini beleži povećanje – i prodaje i tržišnog udela: u prvom polugodištu kupcima je isporučeno 45 automobila, 15,38 odsto više nego lani u isto vreme. Tržišno učešće Volvo automobila u Srbiji je povećano sa 0,18 na 0,24 odsto.

U Grand Motorsu su posebno zadovoljni rastom plasmana Land Rover/Range Rover vozila: u prvih šest meseci 2011. isporučeno je 79 off-roudera, što je čak 4,64 puta više nego u prvoj polovini prošle godine! Takav rast je popravio i tržišni udeo, koji je sa 0,06 povećan na 0,43 odsto.

Od proleća ove godine Grand Motors u svojoj ponudi ima i vozila eksluzivne marke Infiniti, čija se prodaja još uhodava, s realnim izgledima da i novajlija na srpskom tržištu uskoro ostvari solidan plasman.