Ford

Ford organizuje prvu globalnu test vožnjom novog Focusa na Facebooku

Ford poziva blogere, dobre poznavaoce društvenih mreža i prijatelje Facebook-a da se pridruže prvoj test vožnji potpuno novog Ford Focusa i podele svoje iskustvo sa prijateljima i sledbenicima. Izabrani učesnici primiće iznos u protivrdnosti 10.000 USD za humanitarne svrhe koje će dostići sveukupnih 500.000 USD za donacije širom sveta.

Tvorci Ford Focusa dobijaju prve povratne informacije zainteresovanih i potencijalnih kupaca, vozači uživaju gledajući ga po prvi put, provode se uzbudljivi trenuci vožnje u Fordovom revolucionarnom Focusu pre nego što krene u prodaju, prijatelji se mogu pridružiti u vožnji života, a humanitarne ustanove kojima je to najpotrebnije značajno profitiraju.

Focusova globalna test vožnja održaće se početkom 2011. u južnoj Evropi – lokacija će se potvrditi sledećeg meseca. Vožnja će biti osmišljena na način da učesnicima pruži prvi uvid u Ford Focus iza kulisa i omogući im da uživaju u pustolovnim aktivnostima i brzini. Učesnici će moći da dokumentuju i podele svoje iskustvo.

Putem Focusove Facebook stranice, prijatelji i obožavaoci iz celog sveta pozvani su da pošalju video aplikaciju koja objašnjava zašto bi baš oni trebali biti uključeni u prvu ikad globalnu test vožnju u Focusu. Potencijalne vozače aplikacija poziva da “pokrenu više od automobila” i donesu 10.000 USD  humanitarnim organizacijama ili udruženjima koje poomažu, a koje su u kategorijama borbe protiv gladi, u svrhu obrazovanja ili zaštite životne okline.

Detalji globalne test vožnje dostupni su pod “Global Drive”  na http://facebook.com/fordfocus. Ukupno 100 izabranih učesnika iz celog sveta krenuće na put u Evropu kako bi bili deo prvih vozača Fordovog Focusa nove generacije.

Učesnici globalne test vožnje biće izabrani na osnovu niza kriterijuma uključujući njihov individualni kreativni sadržaj, živost na društvenoj mreži, te količini glasova koju prime.

Sa ukupno 500.000 USD koji će se donirati u humanitarne svrhe po izboru vozača, učesnici će imati priliku da “pokrenu više od automobila.” Ford dobija prve reakcije na ključno globalno vozilo dok vozači i gosti uživaju uzbudljivo međunarodno iskustvo, a humanitarne organizacije primaju donacije. U Focusovoj globalnoj test vožnji svi dobijaju, a Ford se obvezuje na izvrsne proizvode, čvrsto poslovanje i bolji svet.

Novi Ford Focus

Novi Ford Focus je rezultat globalnog razvoja proizvoda koji je povezao najbolje Fordove inženjere i tehnologiju celog sveta. Novi Focus biće gotovo identičan na svih 122 tržišta na kojima će se prodavati sa 80 posto zajedničkih delova. Focus će se proizvoditi u Fordovim fabrikama širom sveta od Azije do Evrope i Severne Amerike sa početkom  2011. Za više informacija o Focusu posetite  http://www.newfordfocusmedia.com/.