Ford

Fordovima u susret s prirodom

Četiri modela u novinarskom karavanu u poseti Nacionalnom parku Đerdap. S namerom da se specijalizovani novinari uvere u neke od performansi modela iz aktuelne ponude, ali i da im omogući da se upoznaju s izuzetnim prirodnim lepotama Nacionalnog parka Đerdap, Grand Motors, generalni uvoznik Fordovih vozila i njegov dilerski partner, VIVA Company iz Kragujevca, 30. juna su organizovali prvi Fordov karavan zadovoljstva.

Na itinereru do Donjeg Milanovca i natrag bila su Fordova vozila Fiesta, Mondeo, Kuga i Ranger, ali su najveću pažnju privukli prvi Fordov evropski SUV model Kuga i istinski off-rouder Ranger. Očekivano, budući da je programom bila predviđena i kratka, ali prava terenska vožnja po obronicima Miroč planine, odmah iznad Donjeg Milanovca.

Osim novinara, sa izvrsnim terenskim sposobnostima ova dva vozila, upoznali su se i zaposleni u Nacionalnom parku Đerdap, kao i rukovodioci nacionalnih parkova Kopaonik i Tjentiše. Svi su bili jednoglasni da je Ford Ranger idealno vozilo za zaposlene u nacionalnim parkovima – dovoljno snažno, „neustrašivo“ pred svakom preprekom, ali i veoma komforno. Uz sve to, i prijateljski „naklonjeno“ prirodi, jer motori za ovaj model, kao i svi novi Fordovi pogonski agregati, budući da su skromni potrošači, emituju malu količinu ugljen-dioksida i drugih štetnih materija.

Fordovi automobili su, inače, bili angažovani i kao službena vozila uoči i tokom održavanja 7. sastanka Europark čarter mreže – međunarodnog skupa sa bliziu 200 učesnika iz dvadesetak država Evrope, koji je, u organizaciji Nacionalnog parka Đerdap, bio održan u Donjem Milanovcu od 28. juna do 1. jula. Ovogodišnje okupljanje, najveće te vrste ne samo u Srbiji, već i u jugoistočnoj Evropi, proteklo je u znaku centralne teme – Održivi turizam u zaštićenim područjima – u koju su se odličnim ekološkim karakteristikama uklopila i Fordova vozila.