Ford

Ford Focus Automobil godine 2011 u Srbiji

Novi Ford Focus, jedna od zvezda na 49. Međunarodnom salonu automobila, koji se od 25. marta do 3. aprila održava u Beogradu, dobio je titulu Automobil godine 2011. u Srbiji. Prestižno priznanje je dodelio žiri sastavljen od 45 specijalizovanih novinara iz 41 redakcije dnevnih listova, periodičnih izdanja, radija, TV stanica, agencija i Internet sajtova iz Srbije. Ovogodišnji izbor za titulu najprestižnijih automobila organizovao je dnevni ekonomski list Privredni pregled iz Beograda, 41. put zaredom.

„Mi u Grand Motorsu, generalnom uvozniku vozila Ford, smo veoma srećni i ponosni što je Ford Focus treće generacije poneo titulu automobila godine. To je prvo prizanje ove vrste u Evropi za novi Focus. Uvereni smo da će ga laureat sasvim opravdati i da će novi Focus biti jednako popularan kao i odlazeći, a on je trenutno prodajni hit na srpskom tržištu“, rekla je na prigodnoj svečanosti direktor marketinga i PR u Grand Motorsu, Maja Babić.

„Kolege novinari su sasvim opravdano automobilom godine progasili novi Ford Focus: on ne samo da ima svež, moderniji dizajn spoljašnjosti i unutrašnjosti, već i mnogo inovativnih tehničko-tehnoloških rešenja prvi put ugrađenih u serijski automobil“, rekao je Slobodan Kljajić, glavni i odgovorni urednik Privrednog pregleda. „Svoju prodajnu karijeru novi Focus gradi na reputaciji prethodnika, ali i slavnog imena Ford, koje je već decenijama simbol za inovacije, pouzdanost, dobre vozne osobine, ekonomičnost i bezbednost.“