Ford

Ford Fiesta najprodavaniji mali automobil u prvom kvartalu

Po podacima svetskog lidera u prikupljanju, analizi i istraživanju podataka u automobilskoj industriji, uglednog JATO Dynamics*, Ford Fiesta je u martu i u prvom kvartalu 2011. ponovo bila najprodavaniji mali automobil u Evropi.

JATO Dynamics navodi da je u martu Ford prodao 50.534 Fiesti, više od 10.000 jedinica ispred svog najbližeg rival u kategoriji maliih automobila. Fiesta je u martu takođe bila drugi najprodavaniji automobil u Evropi.

U prvom kvartalu 2011, po JATO evidenciji, prodato je ukupno 102.859 Ford Fiesta – više od 8.000 jedinica ispred najbližeg rivala.

“Veoma smo zadovoljni zbog kontinuiranog uspeha Fieste, koji nije samo naš najprodavaniji model u Evropi, već je i u celom svetu odlično privaćen – i prodajno i proizvodno“, ističe Roelant de Waard, potpredsednik za marketing, prodaju i usluge u Ford Evropa.

“Potpuno novim Ford Focusom i modelom C-MAX – oba nedavno uvedena u ponudu i već daju snažan implus ukupnim prodajnim rezultatima – Ford dalje jača svoju vodeću produkcionu liniju u Evropi.“

U informaciji objavljenoj u drugoj polovini aprila, JATO Dynamics i evropska asocijacija automobilske industrije ACEA potvrdili su da je u martu i u prvom kvartalu 2011. Ford drugi najprodavaniji brend u Evropi.

* JATO Dynamics rezultati se baziraju na podacima koje prikuplja JATO Consult, specijalizovan kompanijin konsalting servis. Podaci se prikupljaju iz 27 evropskih država. Ford podaci se obično baziraju na 19 glavnih, od ukupno 51 tržišta u Evropi. Na osnovu podataka sa 19 najvećih Fordovih tržišta u Evropi, u martu je prodato 68.756 Fiesti, odnosno 140.447 jedinica u prvom kvartalu.