Ford

Ford Focus RS Mountune

Vlasnici i kupci aktuelne generacije Ford Focusa RS 305 KS sada imaju na raspolaganju doradu odobrenu od strane Forda koja povećava najveću izlaznu snagu na 350 KS i 460 Nm momenta.

Mountune Performance paket  MP350 dostupan je kroz mrežu odabranih Fordovih trgovaca, prvenstveno u Ujedinjenom Kraljevstvu nakon čega sledi ostatak Evrope. To je jedina dorada za RS koju Ford odobrava, te jedini postprodajni paket koji ne ugrožava standardnu Fordovu garanciju.

Izmene na motoru slične su onima razvijenim za ekskluzivnu novu ograničenu seriju Focus RS500, a razvio ih je Fordov RS Team inženjera u partnerstvu sa stručnjacima iz Mountunea.

“Fordova saradnja sa Mountunom donela je čitav niz dinamičkih izmena na performansama Fordovih modela kao što su Focus ST i nova Fiesta, a uvereni smo da će Focus RS biti jednako uspešan,” rekao je Matthias Tonn, Glavni programski inženjer za Focus RS500. “Dok ograničena serija RS500 koju prikazujemo na salonu u Leipzigu ostaje ultimativni Focus RS, ova dorada pruža postojećim kupcima poboljšanja u performansama koje su mnogi vlasnici RS-a priželjkivali i koje Ford odobrava.”

Doradom na performansama Focusa RS povećava se maksimalna snaga sa 305 KS na 350 KS dok se moment povećava za 20 Nm na 460 Nm. Izmene uključuju veći intercooler, veću kutiju vazdušnih filtera, veći prečnik cevi izduvnog sistema i povećanu pumpu goriva te unapređeni software.

Mountune u svojoj ponudi ima pakete za povećanje performansi postojećeg Focusa ST i Fieste 1.6 Ti-VCT te prethodne generacije Fieste ST. Iskustvo Mountunea u motorsportu i motorima visokih performansi dugo je preko 20 godina, a to snažno nasleđe uključuje čak i originalni RS500, budući da je Mountune bio dobavljač motora za Ford Sierru RS500 Cosworth koja je pobedila na BTCC-u (British Touring Car Championship) 1990. godine, a koju je vozio Robb Gravett.

Ostale pojedinosti paketa za doradu dostupnih za Fordova vozila, uključujući Focus RS, mogu se pronaći na adresi www.mountuneperformance.com