Automobili

Firestone Winterhawk pneumatici za zimu

Pored postojeća tri tipa Bridgestone pneumatika, nedavno je kompanija Radulović Group predstavila novi Firestone Winterhawk tip pneumatika. Bridgestone je razvio dve nove generacije Blizzak zimskih pneumatika, namenjenih za evropske, zimske uslove.

Blizzak LM-30 je konstruisan za sigurnu vožnju u uslovima snega i leda, sa vrhunskim rezultatima tokom kočenja na mokroj podlozi.
Blizzak LM-35 je fokusiran na sigurne performanse u zimskim uslovima, sa zavidnom upravljivošću pri velikim brzinama na mokrom i suvom.

Novi Blizzak pneumatici su ekonomičniji i ekološki prihvatljiviji u odnosu na prethodne modele. Otpor kotrljanju je umanjen do 16%, potrošnja goriva do 2,5%, dok je CO2 emisija manja do 4,5 g/km. Buka je redukovana za 1dB kod LM-30 i 2dB kod LM-35.
Dizajn novih Blizzak modela podrazumeva veći udeo rubova u centralnom delu, što povećava prijanjanje na snegu i upravljivost. Povećan je volumen kanala iznutra, što poboljšava performanse na snegu. Uvećana je čvrstoća spoljnih rubova, pa je držanje poboljšano i na suvom i na mokrom.ž

Pneumatici obezbeđuju sigurnu vožnju u zimskim uslovima sa maksimalnim performansama na snegu i ledu ali i vrhunske rezultate pri kočenju i na mokroj podlozi. Blizzak LM-30 pneumatik je na evropskom tržištu ponuđen u 31 veličini za naplatke dimenzija od 14″ do 17″, dok je Blizzak LM-35 dostupan u 4 veličine za naplatke dimenzija od 16″ do 17″.

Radulović  Groupa predstavila je i novi pneumatik vrhunskih performansi za 4×4 vozila: Blizzak DM-V1. Razvijen je i testiran za najekstremnije zimske uslove. Poseduje revolucionarnu multicell (višećelijsku) Z smešu sa novim polimerom i novim mikročesticama, a rezultat je impresivno držanje u svim vremesnkim uslovima. Nova tehnologija lamela osigurava odličan kontakt sa podlogom i maksimum učešća ivica lamela pri kontaktu. Dizajn šare gazne površine optimiziran je za efikasno odvođenje vode i odlično prijanjanje u svim uslovima.

Kada je u pitanju dizajn gazne površine, pneumatik poseduje četiri ravna kanala za efikasno odvođenje vode i bljuzgavice, zatim Multi Z (oblik) šaru sa efektom mnogostrukih uglova ivica za optimalno prijanjanje u svim smerovima. Blizzak DM-V1 se proizvodi u 31 dimenziji (R indeks) za naplatke dimenzija od 15” do 20”.

Familija Bridgestone guma pojačana je i sa novom generacijom Firestone Winterhawk 2V zimskih pneumatika