Fiat

Telenor nabavlja više od 100 Fiatovih vozila

Kompanije “Telenor” i “Fiat automobili Srbija” potpisale su danas ugovor o poslovnoj saradnji, na osnovu kojeg će “Telenor” nabaviti više od 100 “Fiatovih” vozila.

Generalni direktor fabrike “Fiat automobili Srbije” Đovani de Filipis kazao je da će ta kompanija zauzvrat koristiti “Telenorove” usluge mobilne telefonije. – Veoma smo zadovoljni što dva značajna igrača na srpskom tržištu započinju saradnju i istraživaćemo mogućnosti da je proširimo – kazao je De Filipis.

Generalni direktor “Telenora” u Srbiji Ćel Morten Jonsen kazao je da “Telenor” ugovor o saradnji vidi kao priliku da radi sa kompanijom koja realizuje ključnu investiciju u srpskoj ekonomiji izgradnjom fabrike automobila u Kragujevcu.

– Za” Telenor” je to prilika i da uspostavi odnose sa lokalnim vlastima u Kragujevcu, kojim se otvaraju mogućnosti za razvoj industrijske zone – kazao je on i dodao da je bitno se telekomunikaciona infrastruktura gradi u ranoj fazi izgradnje industrijskih objekata.

Jonsen je dodao da će “Telenor” i “Fiat automobili Srbija” razmotriti mogućnosti za proširenje saradnje u oblasti telekomunikacija na osnovu potreba “Fiata”.

Kako su naveli u “Telenoru”, nabavkom oko 100 novih vozila od kompanije “Fiat automobili Srbija” vozni park te kompanije biće povećan na više od 200 vozila, Ugovor o saradnji “Telenora” i kompanije “Fiat automobili Srbija” potpisan je na dve godine.