Fiat

Svetske premijere i noviteti FIAT-a

Na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi, Fiat je organizovao svetske premijere automobila Fiat Freemont i Lancia Ypsilon. Fiat, Alfa Romeo, Lancia i Abarth će obradovati ljubitelje automobilizma tehnološkim inovacijama i rešenjima koja unapređuju kvalitet i sigurnost vožnje.

Zvezda izložbenog prostora Fiat-a na ženevskom salonu je Fiat Freemont, prvo vozilo proizvedeno u partnerstvu kompanija Fiat i Chrysler, koje će se u prodaji u svetu naći u drugoj polovini 2011. godine.

Na salonu u Ženevi će premijerno biti predstavljena i dugo očekivana Lancia Ypsilon. Takođe, na izložbenom prostoru Fiat-a naćiće se i Fiat 500, sa ekološkim Twin Air motorom koji predstavlja jednu od najvećih nedavnih Fiat-ovih inovacija. Potrošnja goriva i emisija štetnih gasova smanjeni su i do 30 odsto.

Posetiocima će biti predstavljen koncept stilizovanja automobila „Moj izbor“ koji spaja tehnološke inovacije, udobnu vožnju i smanjenu emisiju ugljendioksida. Takođe, imaće priliku da se upoznaju sa inovativnom Blue&Me–TomTom navigacijom i Start&Stop tehnologijom.

U centru pažnje na Abarth štandu je Abarth 695 “Tributo Ferrari”, koji uspešno kombinuje tradicionalnu strast za brzinom i italijanski stil. Abarth modeli, u skladu sa tradicijom brenda, uspešno spajaju sportski i elegantan izgled vozila, kao i performanse namenjene sportskoj, ali i bezbednoj vožnji.