Fiat

Predstavljen Fiat Sedici za 2012. godinu

Fiat je predstavio redizajniranu verziju modela Fiat Sedici za 2012. godinu, osveženog izgleda i bogatije opreme. U ponudi su dva motora najnovije Euro 5 generacije: benzinski 1.6 16v od 120 KS i dizel 2.0 16v od 135 KS koji niskom emisijom CO2 omogućavaju vozačima da čuvaju životnu sredinu i istovremeno uživaju u visokim performansama. Predviđena su i dva tipa pogona, prednji 4X2 i na svim točkovima 4×4.

Fiat Sedici MY 2012 dostupan je u tri nivoa opreme: Dynamic, Emotion i Experience. Osnovna oprema podrazumeva klima uređaj, CD, svetla za maglu, četiri vazdušna jastuka i ESP sistem protiv proklizavanja, dok najopremljenija verzija modela sadrži i navigacioni sistem, CD MP3, Bluetooth i priključak za iPod.

Novina su retrovizori metalik srebrne boje s integrisanim pokazivačima pravca, električnim podešavanjem i grejanjem. Proširena je paleta ljubičastom bojom karoserije (Purple Rebel), a redizajnirani su i naplaci od 16 inča. Komforan enterijer obogaćen je novim materijalima.

Fiat Sedici MY 2012 pruža osećaj slobode u vožnji na putu i van njega, u svim vremenskim prilikama. Dokaz popularnosti ovog modela potvrđuje i 76.000 prodatih primeraka od 2006. godine kada se pojavio na tržištu, što ga čini najprodavanijim kompaktnim SUV-om u Italiji.