Fiat

Luka Bar spremna za Fiatova vozila

– Luka Bar je tehnički i kadrovski spremna za izvoz Fiatovih automobila iz kragujevačke fabrike, o čemu bi ugovor uskoro trebalo da bude potpisan. Izvršni direktor luke Bar Slobo Pajović rekao je da je za ovaj posao je pripremljen vez na kome će se prihvatiti brodovi i ukrcavati vozila.

„Imamo adekvatnu opremu, opredelili smo prostor površine 2,2 hektara koji je korišćen pre 20 godina za izvor automobila Yugo za Ameriku“, objasnio je Pajović.

Prema planovima luke, tokom prve godine bi trebalo da bude izvezeno do 90.000 automobila, dok bi taj broj u narednim godinama porastao na 200.000.

„Za ovu godinu planiramo pretovar za 22 % veći nego prošle godine, a u tu svrhu smo planirali da investiramo četiri miliona evra za modernizaciju tehničkih kapaciteta“, precizirao je Pajović.

Ove godine očekuje se da profit luke bude na nivou oko dva miliona evra.

„Napominjem da kvalitet poslova koji se obavljaju preko Luke Bar ne zavisi samo od lučkih kapaciteta nego od osposobljenosti i zainteresovanosti svih učesnika u lancu, pre svega železnice, drumskih prevoznika, špeditera i agenata“, zaključio (Pobjeda)