Fiat

U Kragujevcu proizveden 30-hiljaditi Fiat Punto Classic

Sa osveženih proizvodnih traka u Kragujevcu sišao je danas jubilarni 30.000. “FIAT Punto Classic”. Ispred ovdašnje ispostave Fiata – kompanije Fiat automobili Srbija (FAS) direktor Đovani de Filipis poklonio je  jubilarni primerak Punta kragujevačkom Domu za decu bez roditeljskog staranja.

Za proizvodnju 30 hiljada Punta trebalo je negde oko godinu i po dana, od marta prošle godine kada je  u pogonima nekadašnje fabrike “Zastava automobili” počelo sklapanje Punda od delova iz Italije. Kompanija “Fiat automobili Srbija” i dalje teži da ostvari ciljanu proizvodnju od oko 200.000 primeraka  automobila iz niže klase koji bi se prodavali na domaćem i stranom tržištu.

Fiat Punto Classsic osim što se prodaje u Srbiji i zemljama u susedstvu, popularni Punto našao je svoj pot i do tržišta Egipta i Maroka. Trenutno u Fas pogonima radi oko 1000 radnika, a kada se dostigne cilja godišnja proizvodnja biće  mesta za još oko 1500 radnika, što će se i ostvariti planiranim pokretanjem proizvodnih linija za nove modele  Fiata Idea i Mjuza.