Fiat

Fiat automobili emituju najmanje ugljen dioksida u Evropi

Četvrtu godinu za redom Fiat automobili obaraju evropski rekord u najnižoj emisiji ugljen dioksida. U prošloj godini Fiatova vozila prodata u Evropi, emitovala su u proseku 123.1 g/km CO2, što je za 4,7 g/km manje u odnosu na 2009. godinu.

Fiat je i kao grupacija lider u smanjenju CO2, sa prosečnom emisijom od 125.9 g/km. Priznanja za najnižu emisiju Fiatu je nedavno dodelila vodeća svetska kuća za konsalting i istraživanja u automobilskoj industriji, JATO Dynamics.

Rekordno niska emisija ugljen dioksida se nalazi ispod postavljenog standarda Evropske unije za 2015. godinu, koji iznosi 130 g/km. Primenom inovativnih tehnologija Fiat je u protekle četiri godine smanjio emisiju CO2 za čak deset odsto.

Briga o smanjenju uticaja na životnu sredinu inspirisala je razvoj brojnih naprednih tehnoloških rešenja Fiata, poput revolucionarnog ekološkog TwinAir motora koji značajno smanjuje potrošnju goriva i emisiju. Fiat je razvio i jedinstveni eco:Drive program koji navodi vozače na ekonomičniji i ekološki prihvatljiviji stil vožnje. Uz standardna goriva Fiat vozila koriste i metan i LPG (tečni naftni gas).

Vrhunska tehnologija Fiata omogućava vozačima da čuvaju životnu sredinu, dok istovremeno uživaju u visokim performansama, komforu i dizajnu italijanskih automobila.