FerrariZanimljivosti

Ferrari World otvorio kapije

Možda vam se nikad neće pružiti prilika da sednete za upravljač “Ferarijevog” (Ferrari) bolida za Formulu 1, ali ukoliko posetite novootvoreni, najveći tematski park na svetu, “Ferrari world” je zvanično otvorio vrata posetiocima koji će cenu ulaznice plaćati zavisno od visine imaćete priliku da osetite ubrzanja koja on pruža.

Dve sekunde za sprint do 100 km/h i 240 km/h maksimalne brzine čine “Formula Rossu” najbržim vozom na svetu, koji bi posetioci sa slabijim srcem trebalo da izbegavaju u širokom luku.

Eksterijer tematskog parka, koji se nalazi na ostrvu Yas u Abu Dabiju, modeliran je prema bočnom profilu “Ferarijevih” automobila GT, a sam park prostire se na površini od 200.000 kvadratnih metara, od čega je 86.000 kvadratnih metara natkriveno krovom s najvećim logoom konjića na svetu.

“Ferrari world” je zvanično otvorio vrata posetiocima koji će cenu ulaznice plaćati zavisno od visine, pa će one niže od 150 centimetara standardna ulaznica stajati oko 45 dolara, a one više oko 61 američki dolar.

Premium ulaznica po ceni od 74, odnosno 102 američka dolara, uz korišćenje zabavnih sadržaja poput spomenutog voza smrti, posetiocima će omogućavati i opuštanje u lounge baru, kao i druge beneficije poput vožnje kroz model “fioranovog” motora V12, pregledavanja “Ferarijevih” filmova, od kojih su neki u formatu 3D, itd.

Izvor: T-Portal