Ferrari

Ferrari Scuderia F1 tim proširuje saradnju sa kompanijom Kaspersky Lab

ferrari-kaspersky-lab

Kaspersky Lab, zvanični sponzor Ferrari Scuderia tima, sa zadovoljstvom objavljuje da postaje provajder IT bezbednosnih rešenja za ovaj svetski poznat brend.

Kasperski Lab sponzoriše Ferrari od 2010. godine. Svake godine, partnerstvo je raslo, a Kasperski Lab brendiranje pojavljivalo se na Ferarijevim F1 automobilima tri uzastopne sezone. Ova, 2013. godina, donela je novi nivo strateškog partnerstva dve firme: u aprilu 2013, ugovoreno je petogodišnje partnerstvo kojim je Ferrari postao klijent Kasperski Lab koji će dobiti kompletnu endopint IT zaštitu.

kaspersky ferrari f1 Kaspersky Lab i Ferrari proširuju saradnju

U saradnji sa stručnjacima IT odeljenja kompanije Ferrari, Kasperski Lab je osmislio endpoint rešenje skrojeno tako da zadovolji specifične potrebe koje ima Ferrari. Ovo rešenje je razvijeno nakon šest meseci rigoroznog testiranja usklađenosti i poređenja sa rešenjima drugih pružalaca usluga IT bezbednosti. Kasperski Endpoint rešenje će biti instalirano na oko 4.000 računara, a dalje instalacije će se odvijati u narednoj godini kako bi se pokrili svi uređaji kompanije Ferrari.

“Iako je iz vrlo različite branše, Kasperski Lab sa kompanijom Ferrari deli dve ključne osobine- potragu za maksimalnom brzinom i težnju za nalaženjem sinergije. Mi smo, zapravo, Ferrari naše oblasti – brzo reagujemo na neposredne pretnje i pružamo rešenja za njih, trudimo se da budemo brzi kako bi ostali ispred konkurencije i došli do novog i originalnog pristupa bezbednosnoj paradigmi u celini “, rekao je Judžin Kasperski, izvršni direktor i suosnivač kompanije Kasperski Lab. “I kao sinergija koju stvara trkački Ferrari Scuderia tim, gde najbolji inženjeri automobilske industrije udružuju svoju snagu i umeće sa najboljim vozačima današnjice i timovima za podršku, mi takođe nalazimo sinergiju u kombinaciji naše vodeće svetske tehnologije i naših elitnih timova ‘vozača’ – eksperata programera, analitičara i svih onih koji ih podržavaju.”

Projekat je jedinstven reper za industriju, s obzirom da Ferrari ima posebne potrebe u pogledu bezbednosti. Kasperski Lab rešenja će biti instalirana ne samo na kancelarijskim računarima, nego i na računarima koja kontrolišu proizvodne linije, kao i na tablete i pametne telefone zaposlenih. Ferrari je nametnuo stroge zahteve u IT bezbednosti, kako bi zaštitio proizvodni proces, i osigurao bezbednost svojih vozača tokom trke. Kasperski Lab je zbog toga iznašla rešenje koje kombinuje jednostavnu upravljivost sa potpunom kontrolom nad kompleksnim sistemima.

Vitorio Boero, direktor komunikacija kompanije Ferrari, prokomentarisao je: “Pošto mi tragamo za savršenstvom u svim oblastima našeg poslovanja, odlučili smo da primenimo isti princip i kada je u pitanju bezbednosna situacija IT sistema kompanije Ferrari. Da biste zaštitili svoju osetljivu intelektualnu svojinu imali smo potrebu za snažnim tehnološkim partnerom sa sveobuhvatnim, vrhunskm IT sigurnosnim rešenjima. Izabrali smo Kasperski Lab zbog kvaliteta njihovih endpoint rešenja i zato jer su bili u prilici izaći u susret specijalnim i specifičnim potrebama koje smo imali. Radujemo se daljem razvoju našeg partnerstva, ovog puta na polju tehnologije, i verujemo da je ovaj petogodišnji ugovor samo prva faza. ”

Aleksandar Erofeev, direktor marketinga kompanije Kaspersky Lab, rekao je: “Rast u B2B sektoru trenutno je jedan od ključnih strateških ciljeva kompanije Kasperski Lab. Kasperski Lab razvija i svoju bazu klijenata i poslovna rešenja. Zahvaljujući našoj tehnologiji i stručnosti, proglašeni smo liderom B2B tržišta od strane nekoliko veoma renomiranih analitičkih kuća. Takođe smo, u januaru 2013, pokrenuli naš novi vodeći model rešenja za B2B, Kasperski Endpoint Security for Business. Ovo rešenje omogućava najbolju odbranu od malvera i naprednog visokotehnološkog kriminala u industriji. Njegov visok nivo efikasnosti i besprekorna upravljivost čine ga idealnim načinom zaštitite podataka ključnih za poslovanje. ”