Automobili

EuroNCAP – novi test tri vozila

Euro NCAP prošlog meseca objavio je  rezultate bezbednosnih performansi za tri nova vozila. Od ova tri vozila, BMW serije 5 postigao je najbolji rezultat u zaštiti pešaka, sa značajnih 78%. Vozilo ima aktivnu haubu tako da, kada dodje do udaranja pešaka, dolazi do podizanja haube, čime se omogućuje dovoljno prostora za apsorbovanje energije koja obično dovodi do povrede.

BMW serije 5 je takodje postigao 100% učinka u segmentu bezbednosnih uredjaja u vozilu, s obzirom da poseduje uredjaj za elektronsku kontrolu stabilnosti kao standardni uredjaj, zatim uredjaj koji opominje na upotrebu sigurnosnog pojasa, na prednjim i zadnjim sedištima, kao i uredjaj za ograničenje brzine.

Alfa Romeo Giulietta opremljena je reaktivnim sedištem i bezbednosnim, aktivnim naslonom za glavu, koji nude dobru zaštitu. Ovo sedište i naslon za glavu pružaju dobru zaštitu i od povreda usled udara u vozilo sa zadnje strane.

Mazda CX -7 ne poseduje dobru zaštitu od povreda u slučaju udara u vozilo sa zadnje strane. Ukupno je postigla rezultat od 4 zvezdice.

Marka i tip automobila

Klasa

Godina proizvodnje

Ukupno postignutih poena

Kompletan test
(preuzimanje)

ALFA ROMEO Giulietta
1.6 LT JTD Distinctive, LHD

Mali porodični automobil

2010

5 zvezdica

PDF

BMW serija 5
530d, LHD

Executive“

2010

5 zvezdica

PDF

MAZDA CX-7
2.2 dizel, RHD

Mali terenski automobil

2010

4 zvezdice

PDF