CitroenHonda

Vitro Group D.O.O.: Srbija ponovo na pobedničkom postolju

Vozač beogradskog tima ASK Vitro Racing, Aleksandar Tošić, iz Salzburga nam donosi još jedno odličje na koje srpski autosport može biti ponosan. Pobedivši na obe nedeljne trke na stazi Salzbirgring, u klasi SP, Tošić je postao novi šampion European Touring Car Cup takmičenja. Konkurent u klasi SP, Italijan Fabio Fabiani (BMW 320i), još jednom je morao čestitati srpskom vozaču, nakon što je prošle godine poražen od Vojislava Lekića.

“Naš cilj je bio da obezbedimo drugu uzastopnu šampionsku titulu FIA Europian Touring Car Cup-a za ASK Vitro Racing. Veoma sam srećan što smo uspeli u tome. Automobil je odlično funkcionisao, i nismo imali problema tokom celog vikenda. Šteta što konkurencija bije bila brojnija, jer ovako nisam vozio na svom limitu ili na limitu automobila.” – izjavio je Aleksandar Tošić.

Tošić je nastavio tradiciju pobeđivanja srpskih takmičara u Salzburgu, a u dve jučerašnje trke, zabeležio je isti broj pobeda. Njegov konkurent u automobilu BMW 320i, Fabio Fabiani, sa dva druga mesta sakupio 16 bodova. Beograđanin je za nastup u FIA ETC kupu imao i jaku podršku, kako finansijsku, tako i tehničku. Novopečenom “evropskom šampionu” na kružnim stazama, pomogla je Beogradska Pekarska Industrija KLAS, GP Auto Shop, i mnogi drugi, a posebna čast, i u isto vreme odgovornost, sigurno je bila činjenica da je njegov nastup podržalo i Ministartsvo omladine i sporta Republike Srbije.

“Toške” je u Salzburgu (Austrija) nastupao uz tehničku podršku tima sa međunarodnim iskustvom, ASK Vitro Racing, na čijem čelu je Vojislav Lekić, prošlogodišnji šampion serije FIA ETCC. U svojstvu Predsednika kluba, aktuelni učesnik u reli šampionu Srbije, popularni “Leka”, iz Austrije se vratio sa pozitivnim utiscima:

“Uživao sam gledajući nadmoćnu vožnju našeg vozača i osvajanje evropske titule Vitro racing-a. Toške se odlično snašao na mokroj podlozi i sjajno odvozao obe trke. Posebno bih pohvalio tehnički deo tima koji je i ovog puta funkcionisao besprekorno. Naš evropski cilj smo ispunili i sada se okrećemo novim izazovima u domaćim takmičenjima. Ja mogu da obećam veliku borbu i u reli takmičenjima do kraja sezone, a cilj našeg kluba je od starta sezone jasan – borba za tron gde god se pojavimo”, sa smeškom ističe Lekić.