Citroen

CITROËN DS5

Oslanjajući se na 90 godina inovacija, marka CITROËN proširila je svoju ponudu i razvila novu liniju proizvoda kao dodatak svojoj osnovnoj paleti proizvoda, DS liniju. Ta linija proizvoda koju danas čine CITROËN DS3 i uskoro DS4, namenjena je kupcima u potrazi za radikalnim i izražajnim proizvodima, klijentima koji nedvosmisleno traže moderan pristup Premium klasi.

U prodaji krajem 2011. godine, CITROËN DS5 predstavlja novu etapu u razvoju DS linije. Inovativna i vizionarska, utelovljuje potpis Marke CREATIVE TECHNOLOGIE i nudi još istaknutija stilska i arhitekturna rešenja, doživljaje i profinjenost. CITROËN DS5, to je užitak vožnje sjajnog automobila, ali i jasna i moderna afirmacija statusa.

CITROËN DS5 ima potpuno novu arhitekturu koja omogućuje da se premoste uobičajeni kompromisi i da se spoji užitak vožnje i udobnost. Taj automobil takođe koristi najbolju tehnologiju CITROËN kao što je inteligentni sistem protiv proklizavanja, upozorenje o nenamernom prelaženju crte putem video sistema ili sistema automatskog uključivanja dugih svetala u zavisnsoti os stanju u saobraćaju. CITROËN DS5 biće prvo vozilo Marke sa potpuno hibridnom dizel tehnologijom Hybrid4 koja istovremeno osigurava performanse (200 KS, 4 pogonska točka), daje nove užitke u vožnji (vožnja kroz grad sa električnim motorom, funkcija „boost „ pri ubrzanju) te omogućuje smanjene emisije na 99 g/km CO2.

Linija DS, koju čine CITROËN DS3, DS4 i nadalje DS5, proizvodi se u Francuskoj i prodaje u Evropi. CITROËN, kao međunarodni brend, takođe će distribuirati tu novu liniju premium proizvoda na međunarodnom tržištu, a posebno u Kini od 2012. godine.

Prednji deo ovog vozila potvrđuje njegovu posebnost i pripadnost liniji DS sa velikim otvorom za vazduh , velikom hromiranom maskom u koju su integrisani „chevroni“, znakom linije DS postavljenim iznad maske te oštrim pogledom koji je naglašen svetlosnim potpisom sa LED lampama.

Njegovi bokovi izgledaju kao da su isklesani i mame poglede, poigravajući se sa senkom i svetlom; svetlom koje se reflektuje duž hromirane linije koja se proteže od vrha prednjeg fara do prednjih stakala i senkom koja je naglašena isticanjem zadnjeg blatobrana, što je jedna od karakteristika vozila iz linije DS