Citroen

Citroen DS5

Sa istorijom koja je posvećena stvaranju inovacija u poslednjih 90 godina, Citroen brend je proširio svoju ponudu proizvoda i razvio novu liniju – DS. Citroen danas u liniji DS ima modele DS3 i DS4. Kupci DS linije traže radikalne i posebne automobile i odlučan i moderan pristup premium proizvodima. Zbog toga im je ovih dana predstavljen Citroen DS5, spreman je za lansiranje krajem 2011. To je nova faza u razvoju DS linije. Inovativan i vizionarski model, uklapa se u brend “Creative tehnologije” sa osnovnim funkcijama i sve hrabrijem izboru u stilu, arhitekturi, senzaciji i prefinjenosti. DS5 je iskustvo sa kojim ćete doziveti potpuno zadovoljstvo u vožnji i on je prirodan i moderan izraz statusa.

Prefinjenim stvaranjem i pravim tehnološkim inovacijama, DS5 zapanjuje sa nekoliko elemenata:

– Stil: smelom karoserijom DS5 je aerodinamična skulptura koja odražava najfininije u svetu Citroena. Neobičan, privlačan I atraktivan Citroen DS5 ostavlja bez daha gotovo prirodno.

– Dizajn: kao objekat zadovoljstva, Citroen DS5 nam prikazuje jednu novu arhitekturu koja prevazilazi tradicionalne kompromise. Opremljen je najboljim iz Citroen tehnologije, uključujući inteligentnu kontrolu proklizavanja, Lane Departure Varning Sistem i automatsku high/low beam funkciju. DS5 ce biti prvo Citroen vozilo sa Hybrid4 punom dizel hibridnom tehnologijom, koja ima 200KS i pogon na sva 4 tocka i potpuno nov osećaj u vožnji (električna energija u gradu, povećano ubrzanje), kao i emisiju CO2 od samo 99g/km.

– Duh: Citroen DS5 raspaljuje maštu i donosi putnicima fantastično iskustvo u voznji. Kabina je poseban inspirativan svet za vozača i vodi ga u drugu dimenziju i u svoj svet mašte.

DS – Predstavlja dva snažna inicijala koja pripadaju nasleđu Citroena i koja su pre mnogo godina data automobilu koji je bio revolucionaran za svoje vreme. Dva slova koja uključuju kreativnost, smelost i visoke standarde nastavljaju svoj život i danas. Simbol su inovacije, stručnosti, stila i tehnologije i izražavaju novi način shvatanja automobilske budućnosti, inspirisan genetskim nasleđem koje nosi. Ali svet se menja i nove potrebe se javljaju.

Automobilski proizvodi treba da se prilagode i proizvođači treba da predlože različite odgovore. DS linija je jedno takvo rešenje, sa radikalnijim izborom za vozače u potrazi za jednostavnim stavom o stilu, arhitekturi, senzacijama i prefinjenosti. Cilj je da oduševi i privuče. Inače, Citroen DS5 je zasnovan na futurističkom i magičnom C SportLounge konceptu automobila. On izgleda kao jedan u milion, kao momenat zaustavljen okom aparata opsednut duhom Gran Turismo. Inteligentni dizajn DS5 otvara nove horizonte sa svojom pionirskom arhitekturom:

– Uglađen i kompaktnog oblika – 4,52 m dužine i 1,85 m širine.
– Ima prostrani gepek do 465 litara zapremine i podseća na Sportvagon. –
Pet pravih sedišta, četvoro vrata i lagan pristup unutrašnjosti čine da pokriva više segmenata vozila.

DS5 je takođe opremljen sa dve nove funkcije. Minijaturna kamera ugrađena u unutrašnji retrovizor se koristi da automatski aktivira i deaktivira high-beam funkciju u skladu sa uslovima osvetljenja i okolnog saobraćaja. Ona takođe ima novu generaciju, intuitivniji Video Lane Departure Varning Sistem (LDVS). Maštoviti osećaj je jak kada ste u njemu sa aeronautički inspirisanom atmosferom, koja je posebno evidentna u krovu, organizovanom u tri kruga svetlosti koja stvara originalno i personalizovano osvetljenje ambijenta i danju i noću. Glavne komande su grupisane na centralnoj osi vozila sa dve centralne konzole, jednom ispred vozača i jednom na plafonu. Kontrole su u obliku taster i točkića koji se skroluju.

Vožnja Citroena DS5 je scenski doživljaj. LED osvetljenje postepeno osvetljava kabinu i jednostavnim pritiskom na taster START uvodi unutrasnjost u život. Transparentni Head-Up displej ekran se aktivira, projektujuci bitne informacije o vožnji ( brzinu, tempomat / limitator brzine, navigaciona pomoć) u boji i u vidokrugu vozača. Ambijentalno osvetljenje uranja u kabinu vozača i stvara univerzum crvene i bele boje.

Za svoj debi na sajmu automobila u Šangaju, Citroen DS5 se pojavio izražavajući svu ekspertizu Citroen brenda. Citroen DS5 White Pearl je pravo umetničko stvaralaštvo, automobilska skulptura umotana u srebrnu odoru sa bisernom refleksijom. Elegancija stajlinga tela je podvučena sivo-hromiranim i tamno hromiranim detaljima. DS5 Beli Biser takođe poseduje i specijalno dizajnirane 20’’ točkove sa poliranim površinama i lakiranim udubljenjima za nematerijalni osećaj dubine Kabina Citroena DS5 White Pearl je dizajnirana u duhu “dnevnog boravka” sa toplim tonovima. Vrhunski materijali I vrhunske presvlake doprinose atmosferi prefinjenosti i blagostanja. U boji je Eboni sirove kože, koja je u kontrastu sa srebrnim suptilno-tačkastim krojem. Brend izradjen na tehnici ručne izrade kože, od naborane svile na vratima do reljefnih DS motiva na spojevima sedišta. Enterijer detalji su mukotrpno rađeni pomoću vrhunskih materijala, kao što su dekorativni umeci stvoreni primenom nekoliko slojeva laka.

Rezultat je stvaranje ciste kreacije, napravljene da zadivi i privuče.