Chevrolet

SEMA 2010: Chevrolet predstavlja nova koncept vozila

Ove nedelje će na sajmu SEMA koji se održava svake godine, Chevrolet pokazati kako novi dizajn, tehnologije i dodatna oprema mogu inspirisati ljubitelje automobila da podignu vizuelni i ekološki aspekt proizvoda ovog brenda na novi nivo.

Na Chevrolet štandu na SEMA-i biće predstavljena nova linija koja ilustruje kohezivan dizajnerski pristup Chevrolet dodatnoj opremi i „tjuniranim“ automobilima, s tri izložbena modela ovog proizvođača. Z-Spec linija predstavlja ideju Chevrolet-ovih dizajnera za novu liniju dodatne opreme  i biće prikazana preko konceptnih verzija kompaktnog Chevroleta Cruze-a iz modelske godine 2011., električnog vozila s produženim dosegom Volta i malog gradskog automobila Chevy Sparka.

Chevrolet će predstaviti i koncepte koji se nastavljaju na dosadašnji dizajn i performanse njegovih najpoznatijih automobila. Tako će moći da se vidi celi niz konceptnih izvedbi Camara i Corvette, uključujući i izložbene modele koji donose novu izvedbu trkačkog karaktera svakog od ovih automobila. Chevrolet će najaviti dva nova posebna izdanja Camara koja će biti proizvedena 2011. – Camaro Synergy Series 2011 i XM Accessories Appearance Package.

Dva dodatna modela Camara biće prvi put predstavljena kao SEMA-ini koncepti, a to su Camaro Red Flash i Camaro SSX Track Car. Svaki od njih opremljen je mešavinom Chevrolet dodatne opreme. Dve konceptne Corvette – Z06X Track Car i Corvette Jake – takođe će imati premijeru, nudeći različite izvedbe trkačkog karaktera ovog legendarnog automobila.

“SEMA 2010. predstavlja savršenu priliku za Chevrolet da pokaže svoje novitete poput revolucionarnog Volta“, rekao je Chris Perry, potpredsednik marketinga Chevrolet-a. „Ljubitelji automobila prirodno su naklonjeni Chevrolet-u, a naša je namera da produbimo tu naklonost novim dizajnerskim konceptima i dodatnom opremom kojima želimo naše proizvode da učinimo još inspirativnijim.“

GM Performance Parts će iskoristiti sajam SEMA kao platformu za proširenje svoje serije motora E-ROD – jedinih V-8 motora visokih performansi koji su konstruisani kako bi bili u skladu sa novim emisijskim standardima važećim u mnogim američkim saveznim državama za klasične automobile i oldtajmere.