Chevrolet

Chevrolet Volt izabran za Zeleni automobil godine


Chevrolet Volt proglašen je svetskim zelenim automobilom za 2011. osvojivši titulu „2011 World Green Car of the Year“ na Međunarodnom sajmu automobila u New Yorku.

„Izbor Volta za Zeleni automobil godine dodatni je dokaz kvaliteta štedljivih tehnologija koje Chevrolet sada nudi u celom svetu“, rekao je Rick Scheidt, potpredsednik Chevroletovog marketinga. „Ova nagrada, kao i ostale koje su joj prethodile, potvrda je truda koji je razvojni tim uložio u stvaranje ovog automobila s potencijalom da promeni svet ličnog prevoza.“

Chevrolet Volt je bio u konkurenciji od dvanaest ukupno prijavljenih novih vozila iz celog sveta. Izbor je onda smanjen na deset modela te na kraju na tri finalista: BMW 320d Efficient Dynamics Edition, Chevrolet Volt i Nissan Leaf.

Kako bi uopšte mogli da osvoje titulu Svetskog automobila godine u određenoj kategoriji, kandidati moraju ispuniti kriterijum dostupnosti za kupovinu na najmanje dva kontinenta u razdoblju od 1. januara 2010. do 30. maja 2011. Chevrolet Volt će moći da učestvuje u izboru najboljeg automobila na svetu za 2012. jer će krajem ove godine biti u prodaji u Evropi i Aziji.

Titula Zeleni automobil godine je poslednja u nizu velikih nagrada koje je osvojio Volt. Ranije je poneo sledeće titule:

  • Motor Trend, Automobil godine – 2011.
  • Green Car Journal, Zeleni automobil godine – 2011.
  • Car and Driver, 10 najboljih u 2011.
  • Ward’s AutoWorld, 10 najboljih motora u 2011.
  • AUTOMOBILE Magazine, Automobil godine – 2011.
  • Revolucionarna tehnologija 2010. godine koju dodeljuje Popular Mechanics

Evropski kupci moći će videti nagrađivani Volt u odabranim Chevroletovim zastupstvima od novembra 2011.