Chevrolet

Chevrolet predstavio koncept kamionet Colorado

Pred sam početak Međunarodnog sajma automobila u Bangkoku, Chevrolet je predstavio svoj ogledni kamionet Colorado koji će tu imati službenu svetsku premijeru. Ovaj koncept ilustruje kako će izgledati nova generacija Colorada, pickupa srednje veličine, koji se temelji na Chevroletovim pređšnjim legendarnim kamionetima i bogatoj tradiciji. Colorado će se naći u prodaji u Tajlandu u drugoj polovini godine, a na ostalim tržištima se očekuje počevši od 2012.

Koncept kamionet dolazi sa produženom kabinom na povišenom podvozju sa pogonom na svim točkovima te velikim 20-inčnim felnama i gumama za terensku vožnju. Snagu dobija od visokoefikasnog 2,8-litarskog turbo dizel motora koji pruža širok raspon obrtnih momenata za što bolju vuču i prevoz tereta.

Detalji o dizajnu

Moderan dizajn konpcet kamioneta Colorado otkriva ojačanja duž karoserije koja su tesno uglavljena na podvozje, kao i širok i robustan stav. Napred su u celom svetu prepoznatljiva Chevroletova zlatna leptir-mašna i dvodelna rešetka uokvireni velikim prednjim svetlima koja se stapaju s prednjim odbojnicima, a na poklopcu motora nalazi se otvor za dovod vazduha.

Metalik boja karoserije Pepperdust naglašena je detaljima od uglačanog aluminijuma na prednjem delu kao i integrisanim bočnim stepenicama te prednjim svetlima u stilu projektora sa crnim maskama i LED svetlećim elementima. Pozadi se nalazi takođe LED zadnje svetlo pune širine koje ostavlja sjajan utisak kad je upaljeno.

U unutrašnjosti srećemo još jedan prepoznatljiv Chevroletov element: dizajn ploče sa instrumentima u stilu dvostrukog kokpita. On se stapa as vratima u elegantnoj liniji koja stvara utisak fluidnosti i lepršavosti i time naglašava osećaj prostranosti prisutan kod Colorada. Osvetljenje u ledenoplavoj boji i visokokvalitetne kožne presvlake na sedištima sa dvostrukim licem daju utisak profinjenosti i elegancije.

Na tabli sa instrumentima ističe se klaster trodimenzionalnih brojčanika inspirisanih motociklima, dajući čitavoj unutrašnjosti sportski štih.

Kontrastne boje unutrašnjih površina u kombinaciji sa svetlom kožom na sedištima, prednjim panelom u boji tamnog drveta sa hromiranim detaljima te korišćenjem blago lakiranih materijala mekih na dodir daju celoj kabini visokokvalitetan izgled. U kabini se takođe nalazi celi niz pregrada, uključujući središnju pregradu sa poklopcem za čuvanje  vrednih predmeta te veliku dvodelnu pregradu za rukavice.

Među dodatnim osobiunama su dvozonska digitalna automatska klimatizacija te najnoviji multimedijski sistem. Ovaj ogledni kamionet dolazi sa ergonomski smeštenim 7-inčnim LCD ekranom na središnjoj konzoli za lako gledanje i intuitivno upravljanje pristupom webu, navigaciji, muzici i hands-free za upotrebu  mobilnog telefona.