Chevrolet

Chevrolet i OnStar obučavaju službe za hitne slučajeve za rukovanje električnom tehnologijom u vozilima

U čast nacionalnog meseca sigurnosti u SAD, Chevrolet se pridružio kompaniji OnStar i vodećim nacionalnim službama hitne pomoći da bi najavili prvi program obuke na električnim vozilima sponzorisan od strane proizvođača automobila.

“Mi verujemo da je neophodna edukacija da bi se pomoglo ovoj veoma važnoj grupi spasilaca da seupoznaju sa električnim vozilima i da ih razumeju u slučaju sudara ili neke druge hitne situacije“, rekla je Karmen Benavides i Sektora za bezbednost u kompaniji Chevrolet. „Tim u Chevroletu i OnStaru u saradnji sa službama hitne pomoći preuzima vođstvo dok mi električne automobile i ostalu naprednu tehnologiju puštamo u saobraćaj.”

Tokom poslednjih nekoliko meseci, Chevrolet je sarađivao sa predstavnicima hitnih službi iz američkih bezbednosnih organizacija na razvoju edukacionog materijala koji će se podeliti vatrogascima, policiji i hitnim službama širom SAD-a.

Trening uključuje animacije i ilustracije Chevrolet Volta, naglašavajući na primer mesto na kom je čelik velike snage, tačke za sečenje pri spašavanju, označavanje hitnih službi, automatsko i ručno električnoisključivanje i još mnogo toga.

Počevši od juna, prve obuke treba da se odigraju na konferencijama vatrogasne službe u Čikagu, Hjustonu i Indianapolisu. Chevrolet će biti domaćin obuka za hitne službe u maloprodajnim tržištima Volta u drugom delu godine, u San Francisku, Los Anđelesu, Detroitu i Vašingtonu. Svi oni koji ne budu u mogućnosti da prisustvuju obuci, moći će da ga nađu na privatnom internet sajtu.

Aktivne i pasivne bezbednosne odlike Chevrolet Volta

Bezbednosne odlike Chevrolet Volta uključuju protivkočioni sistem, sistem za stabilizaciju i kontrolu vozila. Dodatne opcije za izbegavanje sudara uključuju dnevna svetla i mogućnost handsfree telefonskog razgovora preko OnStar ili Bluetooth opcije. U slučaju sudara Volt može da smanji mogućnost povrede uz pomoć svoje konstrukcije bezbednosnog kaveza, senzora, zona udara, osam vazdušnih jastuka i sigurnosnim pojasevima. A nakon sudara, Chevrolet Volt će u SAD imati dodatnu zaštitu OnStara koji u određenim vrstama sudara, koristi ugrađeni senzor da automatski OnStar savetnika koji je neposredno povezan sa vozilom i može zatražiti hitnu pomoć da dođe na datu lokaciju.

Više od 50 testova sudara je sprovedeno pri raznim brzinama i uglovima tokom razvoja Chevrolet Volta, uključujući direktni, bočni i stražnji udar kao i prevrtanje automobila. U kosturu automobila je obilno korišćen ojačan čelik kako bi postigli vodeće bezbednosne peformanse u ovom segmentu.

Tokom poslednjih nekoliko godina, Chevrolet je pripremao američko tržište za električna vozila kao što je Volt. Otkad je 2007. godine proizvodni program za Volt najavljen, Chevrolet je udružio snage sa Institutom za istraživanje električne energije i 10 vodećih komunalnih električnih službi širom Sjedinjenih država, sarađivali su sa nekoliko lokalnih i državnih službi, i sastali su se sa gradskim zvaničnicima na važnim tržištima kako bi osigurali široku upotrebu električnih vozila.