BMW

Novi BMW S 1000 RR

Nije prošlo ni dve pune godine od lansiranja S 1000 RR modela koji je BMW Motorrad predstavio javnosti 2009. godine, a BMW Motorrad nam već donosi nam redizajn svog vrlo uspešnog supersports motocikla sa mnoštvom dodatno optimizovanih detalja.

Poput svog prethodnika, novi RR model za 2012. biće takođe beskompromisan pružajući najviši nivo sportskog karaktera i vozne dinamike. Novi RR nudi bolju upravljivost i stabilnost, superiorne performanse i veliku praktičnost za svakodnevnu vožnju. Tu su i najbolji aktivni sigurnosni sistemi koji uključuju najnapredniji kočioni sistem trenutno dostupan na tržištu, BMW Motorrad Race ABS. Prilikom ubrzanja, vozaču pomaže Dynamic Traction Control ili DTC. Oba sistema optimizovana su za savršenu interakciju.

Ono što nije promenjeno ili dorađeno jeste velika snaga motora od 193 KS koja sa samo 204 kg mase sa 90% punim rezervoarom goriva garantuje takođe izvrsne performanse. Sa pomenutim Race ABS sistemom masa motocikla neznatno je veća, tačnije 206,5kg.

Poboljšan je i protok vazduha a celi paket promena na sistemu vešanja zaokružen je podesivim mehaničkim amortizerom upravljača. Ekran sa brzinomerom takođe je redizajniran za što lakšu čitljivost. Isti od sada može biti zatamnjen za pet nijansi i nudi više funkcija nego ranije kao npr. indikator prolaznog vremena kruga te indikator upozorenja ako vozač vozi brže od ograničenja.

Rep motocikla je redizajniran a promene su uvedene i na asimetrične bočne obloge, a nova prepoznatljiva karakteristika su i krilca koja poboljšavaju aerodinamiku. U Racing Red i Alpine White kombinaciji boja, novi RR izgleda zaista moćno i brzo, pa čak i kad samo stoji na mestu, dok je za one koji žele nešto drugačije u ponudi i Bluefire boja. Sportski izgled možda ja najuočljiviji u ‘Sapphire’ metalik crnoj boji dok su u ponudi naravno i sportske boje BMW Motorrad Motorsportsa. Prepoznatljivi RR logo takođe je prošao sitne izmene.