Audi

U BiH predstavljen novi Audi A6

Sinoć je u Sarajevu zvanično predstavljen javnosti u Bosni i Hercegovini novi model Audi A6. Javnosti se obratio gospodin Dino Bratović, Brend Menadžer Audija za bosanskohercegovačko tržište, koji je istakao prednosti novog modela u odnosu na prethodni. „Novi Audi A6 sa sobom donosi inovativna rešenja u svim područjima tehnike kao što su laka karoserija, sportsko podvozje i veliki izbor novih sistema za podršku i pomoć vozaču“.

Audi je svoj najnoviji model opremio sa pet snažnih i efikasnih motora – dva benzinca i tri TDI motora, sa rasponom snage od 130 kW (177 KS) do 220 kW (300 KS). Svi oni koriste Audijeve inovativne tehnologije modularne efikasne platforme – sistem start-stop, rekuperaciju energije kočenja i sistemom toplotnog upravljanja. Ujedno se navodi i podatak da su svi tipovi novog modela A6 štedljiviji od prethodnika, do 19% nižom potrošnjom goriva u proseku, te ujedno i najekonomičniji u klasi.

„Novi model je do 80 kilograma lakši od prethodnika, a sa lakometalnom konstrukcijom, gde je uloženo mnogo truda u smanjenje mase vozila, Audi po ko zna koji put definiše nove standarde u premium klasi. Opsežna upotreba aluminijuma i štednja na težini značajno je uticala na ukupnu masu vozila na primeru modela A6 2.0 TDI koja iznosi 1.575 kilograma”, rekao je Bratović.