Audi

Tri nagrade “2010 Auto Trophy” za Audi

Više od 103.000 čitalaca nemačkog automobilskog magazina “Auto Zeitung” je učestvovalo u anketi “2010 Auto Trophy” i glasalo je za tri Audi modela za najbolje u klasi. Audi A1, Audi R8 Spyder i Audi A5 Sportback su osvojili tri veoma poželjne nagrade na ovogodišnjem događaju; pet drugih Audi modela su se nalazili na drugom mestu, a još jedan model je osvojio treće mesto. Na glasanju Image Report car brand, proizvođač automobila u Ingolštatu već sedmu godinu prolazi uspešno u ovoj anketi. U toku 23-godišnje istorije Auto Trophy-ja, brend sa četiri prstena je osvojio ovu prestižnu nagradu 46 puta za razne modele.

U kategoriji “Vozila srednje veličine”, 22.6 % glasača je odabralo Audi A5 Sportback – a to je drugi put za redom da je Audi model osvojio “Auto Trophy”. Isto priznanje je dobio Audi R8 Spyder u kategoriji “Kabrioleta sa cenom većom od 30,000 eur”, sa 19.6 % osvojenih glasova.

Novi Audi A1 je upotpunio rezultate “Auto Trophy” ankete i po drugi put osvojio: “Golden Steering Wheel” (“Zlatni volan”). U “Auto Trophy” anketi on je privukao 28.7% glasova u kategoriji “Malih vozila”.

Ovi impresivni rezultati su pokriveni drugim mestom u svojim klasama za Audi A3 (“Klasa kompaktnih vozila”), Audi A3 Cabriolet (“Kabrioleti sa cenom većom od 30.000 eur”), Audi RS 5 (Sportska vozila”), Audi R8 (“Supersportski modeli”) i Audi A8 (“Klasa luksuznih vozila”). U klasi “Velikih vozila” Audi A7 Sportback je osvojio treće mesto.
U Image Report-u, Audi je opet bio nepobediv: čitaoci magazina je trebalo da odaberu 48 proizvođača automobila i sedmi put za redom, brend sa četiri prstena je ponovo bio na vrhu, sa 38.5 %.

Auto Trophy je ove godine dodeljen po 23. put. Više od 103,000 čitalaca magazina “Auto Zeitung” je trebalo da odaberu svoje favorite od nekih 400 modela u 29 kategorija.