AudiSport

Svetska turneja za Audi R15 TDI

Audi Motorsport odeljenje će učestvovati u novoformiranom internacionalnom kup takmičenju sportskih automobila, koje nosi naziv Internacional Le Mans Cup (ILMS).

Internacionalni značaj takmičenja je razlog zašto će Audi učestvovati na sve tri trke ovogodišnjeg kup takmičenja sa svojim Audi R15 TDI plus prototipovima klase LMP1.

Prvo pojavljivanje Audi Motorspot tima, nakon pobede na 24 časa Le Mansa, će biti na Silverstonu, gde se vozi finalna trka ovogodišnjeg Le Mans Series takmičenja, a ujedno i prva trka ILMC kupa.

Nakon toga, Audi će učestvovati na 1000 milja „Petit Le Mans“ trci, koja se vozi na stazi Road Atlanta u SAD, da bi na kraju ovogodišnje sezone posetili i Kinu, gde će se voziti trka 6 časova Zuhaija (Zhuhai).

Audi će na svakoj od ove tri trke biti prisutan sa po dva R15 TDI prototipa.

Dr. Wolfgang Ullrich, Direktor Audi Motorsport odeljenja, je izjavio: „Audi je angažovan na trkama spotskih automobila (endurans takmičenjima) još od 1999. godine sa vizijom da ovaj tip trka postati veoma značajan i posećen. Oduševljeni smo što je ACO pretvorio ovu viziju u realnost sa ILMC.“

Vozačke postave će biti menjane na trkama, ali će zajednički sadržalac na sve tri trke biti udarni vozački tandem – Tom Kristensen i Allan McNish. Ova dva vozača čine osnovicu tima, koji će naredne sezone pokušati da nastavi sa dominacijom na polju Le Mans trka.

Vozači Audi tima u 2010 Intercontinental Le Mans Cup takmičenju:
1000 km Silverstone (GB), 12. septembar
#7 Tom Kristensen (DK)/Allan McNish (GB)
#8 Timo Bernhard (D)/Dindo Capello (I)

Petit Le Mans, Road Atlanta (USA), 2. oktobar
#7 Dindo Capello (I)/Tom Kristensen (DK)/Allan McNish (GB)
#9 Marcel Fässler (CH)/André Lotterer (D)/Benoît Treluyer (F)

6 Časova Zhuhai (CN), 7. novembar
#7 Tom Kristensen (DK)/Allan McNish (GB)
#8 Dindo Capello (I)/Romain Dumas (F)