AudiSport

Nova 1-2-3 DTM pobeda za Audi

Audi, Audi, Audi. Samo 14 dana nakon što su Audi posade zabeležile 1-2-3 pobedu na stazi Brands Hatch, vozači Audi timova su ponovili podvig – ovog puta na stazi Oschersleben.

Pobedu je osvojio Mattias Ekström ispred trenutno vodećeg u generalnom plasmanu – Martin Tomczyk-a i Eduarda Mortare, koji ove godine po prvi put nastupa u DTM takmičenju.

Ubedljiva pobeda je ujedno i odličan način da se obeleži 60-ta pobeda u najmoćnijem svetskom “turing” šampionatu i veoma bitan korak ka novoj DTM šampionskoj tituli.

Tomczyk je fantastičnom vožnjom uspeo da se probije sa startne 14-te pozicije na drugu poziciju i na taj način poveća svoju prednost u generalnom plasmanu za čak devet bodova. Bavarac će već na narednoj trci, koja se vozi 2. oktobra, imati šansu da osvoji šampionsku titulu.

Ekstrom je osvajanjem svoje druge ovosezonske pobede povećao svoj bodovni saldo da sada zaostaje za drugoplasiranim u generalnom plasmanu, Bruno Spenglerom, za samo 10 bodova.

Edoardo Mortara, je po drugi put uzastopno završio DTM trku na podijumu i italijanski vozač, koji je ove godine po prvi put u DTM takmičenju, za sada ima na svom saldu impresivnih 21 bod.

Bodove za Audi su na ovoj trci osvojili još i Mike Rockenfeller (šesto mesto) i Miguel Molina (osmo).