Audi

Nagrade za Audi na početku godine

Audi RS7Audi RS7

audi rs7

Ingolštat, 03.02.2014.

Audi je „Najbolji poslodavac“ 2014.

Devetnaest hiljada zaposlenih je biralo: Audi je „Najbolji poslodavac“ u Nemačkoj. U anketi koju je među zaposlenima sproveo magazin FOCUS, automobilski koncern je pobedio kako u ukupnom rangiranju, tako i u kategoriji „Automobilski/veliki koncern“. U saradnji sa društvenom mrežom Xing, časopis je sproveo anketu među 2.000 firmi iz 22 branše kako bi odredio najbolje poslodavce. Najupečatljiviji detalj pri tom je bila spremnost zaposlenih da preporuče svog poslodavca. (28. januar 2014.)

 
 

„YouGov BrandIndex“: Audi je najomiljenija marka automobila u Nemačkoj

 
Audi je najomiljenija marka automobila među Nemcima. To je potvrdilo rangiranje marki koje je sproveo „YouGov BrandIndex Top Performer 2013“. U ukupnom plasmanu svih branši, koncern sa četiri prstena je zauzeo osmo mesto. Rezultati se zasnivaju na bazi 320.000 upita koje je YouGov onlajn sproveo između juna i decembra 2013. (24. januar 2014.)
 
 

„What Car? Award” za Audi A3 Limousine i Audi A3 Cabriolet

Britanski časopis What Car? Proglasio je Audi A3 Limousine za „Executive Car of the Year“. Žiri je pri tom pohvalio dobar odnos cena-kvalitet, izuzetne performanse i veliku ponudu prostora ove kompaktne limuzine. Uz to je Audi A3 Cabriolet dobio priznanje „Open-Top of the Year Award“ – gde je posebno istaknuto uživanje u vožnji i komforan enterijer. Audi je takođe bio u vrhu u različitim podkategorijama sa modelima Audi A1, A3 Sportback, TT Coupé, kao i modelom Audi Q3. (9. januar 2014.)
 
 

„Najbolji automobili“ i „Najbolje marke“: Pet nagrada za Audi u Švajcarskoj

 
Čitaoci švajcarskog magazina auto-illustrierte su 2014. po 20. put izabrali svoje favorite među „Najboljim autombilima“ („Best Cars“): u izboru je bilo 384 modela u 10 kategorija. Audi A1 je sa 16 procenata glasova pobedio u kategoriji „Malih automobila“. Kod izbora čitalaca za „Najbolju marku“ („Best Brands“), Audi je obezbedio prvo mesto u kategorijama „Dobra završna obrada“, „Visoka pouzdanost“, „Visoka vrednost ponovne prodaje“ i „Dobro se reklamira“. (23. januar 2014.)
 
 

Nagrade za Audi na CES-u 2014.

 
Pregršt nagrada za Audi na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (International Consumer Electronics Show, CES) u Las Vegasu: „Virtuelni Audi-jev kokpit“ (Audi virtual cockpit) je osvojio sledeće nagrade: „CES Editors’ Choice“ redakcije Reviewed.com, „Best of CES“ redakcije Wrights Media i „Best of CES“ uredništva pocket-lint.com. Audi Sport quattro laserlight concept dobio je nagradu „CES hot stuff Award“ redakcije stuff.tv, zatim „Most Buzzed About at CES Award“ uredništva Variety i „Breakthrough Technology Award CES 2014“ časopisa Popular Science.
 
The Verge je izabrao sistem Online Traffic Light Information Service, koji umrežuje automobil sa centralnim računarom, za „Best Auto Tech“, Tech Rada je proglasio „Inteligentni Audi-jev displej“ (Audi smart display) kao „Best Car Tech“. Audi A7 Sportback, koji se samostalno dovezao na binu za vreme izlaganja predstavnika Audi-ja na CES-u, je PC Mag je u svom izboru „The Best of CES 2014“ izabrao za “Najbolji automobil” („Best Car“). Uz to je Audi dobio “Nagradu urednika CES-a” („CES Editors‘ Choice Award“) od redakcije portal reviewed.com za Open Automotive Alliance sa Google-om, kao i nagradu „Best of CES 2014: Car Tech” uredništva Expert Reviews. (20. januar 2014.)
 
 

Konceptno vozilo Audi allroad shooting brake impresionirao na Sajmu automobile u Detrioitu

 
Konceptno vozilo Audi allroad shooting brake, koje je debitovalo na Severnoameričkom međunarodnom sajmu automobila (North American International Auto Show, NAIAS) u Detroitu, dobilo je raznovrsna priznanja. Portal Cars.com ga je proglasio za „Pobednika među konceptnim automobilima“ („Concept Car Winner“). U izboru za „Editors’ Choice“ redakcije portala Autoblog.com, konceptno vozlo je zauzelo peto mesto na „2014 Detroit Auto Show Debuts“. Uz to je magazin Popular Mechanics izabrao Audi allroad shooting brake među deset favorita na Sajmu automobile u Detroitu („Top 10 Favorites from the 2014 Detroit Auto Show“). (14. januar 2014.)
 
 

Audi Q5 je “Najekološkiji SUV godine”

 
Američki izdavač Earth, Wind & Power Media proglasio je Audi Q5 za “Najekološkiji SUV godine” („Most Earth Aware SUV of the Year”). Nagrada je dodeljena za vreme Severnoameričkog međunarodnog sajma automobila u Detroitu. (14. januar 2014.)
 
 

„Motor godine”: pobeda za 4.0 TFSI V8

 
Američki onlajn magazin Digital Trends proglasio je 4.0 TFSI V8 za „motor godine“ („Engine of the Year”). Motor je impresionirao žiri svojom impresivnom snagom i efikasnošću.
 
U modelu RS 7 Sportback motor 4.0 TFSI V8 isporučuje impresivnih 412 kW (560 KS) uz potrošnju od svega 9,8 litara benzina na 100 kilometara. Takođe je pohvaljen i inovativni sistem isključivanja cilindara po potrebi (cylinder on demand, COD), koji potrošnju modela RS 7 Sportback smanjuje za još pet procenata.