Audi

DTM: Audi je spreman za debi u Minhenu

Veliki spektaktl umesto “letnjeg raspusta”. Tokom 16. i 17. jula ljubitelji DTM takmičenja imalu su priliku da uživaju u spektaklu koji je po prvi put organizovan. Na Olimpijskom Stadionu u Minhenu je održana posebna trka u kojoj su učestvovali svi aktuelni vozači iz DTM šampionata iako se rezultati ove trke neće bodovati za DTM šampionat.

Trka je bila elminacionog formata, a za ovu priliku je na stadionu napravljena posebna staza dužine 1192m na kojoj su se u nekoliko rundi ogledali Audi i Mercedes vozači za volanom DTM automobila koje pogone V8 agregati sa 470KS.

Trka po formatu podseća na “Trku Šampiona”, a Audi vozači su do sada pobeđivali na toj trci tri puta: Mattias (2006/2007/2009). Promotivna DTM trka će se, ipak, razlikovati po tome što se vozači ne trkaju protiv vremena već jedni protiv drugih, što je omogućilo gledaocima da direktno gledaju dvoboje između vozača, umesto trke protiv štoperice. Vozači su nastupali u vozilima u kojima nastupaju i na DTM trkama, a još jedna specifičnost je obavezni odlazak u boks gde se može naći maksimalno šest mehaničara.

U subotu su se vozile prve runde, dok su se u nedelju vozili samo vozači koji nisu eliminisani tokom subotnjih trka. Trke su se vozile u dužini od 3 do 5 krugova, tako da su gledaoci svakog dana videli po 16 trka.