AudiSport

Audi učestvuje u novom endurans takmičenju

Audi Motorsport će tokom 2010. godine učestovati u DTM takmičenju, na 24 časa Le Mans-a i pružaće pordšku privatnim timovima, koji koriste Audi R8 LMS trkačke automobila u nacionalnim i internacionalnim GT takmičenjima.

Audi je odlučio da pored navedenih angažovanja, naredne sezone učestvuje u novom endurans takmičenju – “Le Mans Intercontinental Cup”.

Audi će na novom takmičenju učestvovati sa evolucijom R15 TDI prototipa, koji nosi naziv R15 TDI “plus”. Dve posade će nastupati na tri trke, koje sačinjavaju novoformirani kup: 1000km Silverstona, Petit Le Mans trka u SAD i na još jednoj, još uvek nedefinisanoj, trci Azijskog LMS šampionata. Nastup Audi Motorsport odeljenja na 24 časa Le Mansa će biti sa tri R15 TDI “plus” posade.

Audi će i naredne sezone nastaviti sa angažovanjem u najpopularnijem takmičenju putničkih automobila – DTM. Za narednu sezonu, Audi neće ništa menjati: tri tima (ABT Sportsline, Phoenix i Rosberg) će na svakoj od trka nastupati sa do devet vozila. Jedina promena je što će Oliver Jarvis preći iz Phoenix tima u Abt Sportsline na upražnjeno mesto Tom Kristensena, koji više neće voziti u DTM.

Novi trkački automobil, Audi R8 LMS, koji je tokom protekle sezone zabeležio 23 pobede i tri šampionske titule će biti isporučen privatnim timovima krajem marta 2010. godine po ceni od 289000€. Kako bi se obezbedio odgovarajući kvalitet podrške tim timovima, Audi je ograničio broj isporučenih automobila na 20 za evropsko tržište u 2010. godini.

the authorGoran Aničić