AudiOldtajmeri

Audi Tradition kroz celu Evropu

Audi Tradition punom parom starta u novu sezonu Oldtimera 2011. Tako će Audi AG predstaviti svoj „kotrljajući muzej” (museum mobile) na preko 30 događanja širom Evrope. Nakon dvogodišnje pauze u programu se našla i legendarna, po mnogima najljepša trka na sjetu – italijanska Mille Miglia: pet istorijskih DKW-modela iz 1950-tih godina uputiće se u maju prema severu Italije, kako bi uzeli učešće na najprestižnijoj trci klasičnih automobila, od Breše do Rima i nazad (12. do 14 maj).

Međutim, pre toga Audi Tradition će se predstaviti na najvećem sajmu oldtimera na svetu – Techno Classica u Essenu. U kalendarima 160.000 stručnjaka i ljubitelja klasika posebnom bojom je označen period od 30. marta do 3. aprila. Upravo tada će na sajmu u Essenu Audi Tradition izložiti svoje eksponate iz NSU-, DKW- i svakako iz Audi-istorije.

Podrazumeva se da će se Audi Tradition takmičiti u najvećoj svetskoj trci oldtimera – Goodwood Festival of Speed u Engleskoj (1. do 3. juli), gde svake godine Grof od Marcha dočekuje elitu istorijskog moto sporta. Audi Tradition dobro zna šta treba pokazati u zemlji-kolevci moto sporta: dva trkačka automobila Auto Union Srebrne Strele – model Auto Union Typ C i Typ D, osvajače engleske Grand Prix nagrade iz 1937. i 1938.godine.

125 godina automobila“ slaviće se 7. i 8. maja na „Automobilsommer 2011“ u Baden-Württembergu. Kroz Stuttgart će Audi Tradition prodefilovati sa 40 automobila iz vlastite istorije. Svoj debi Tradition će doživeti na alpskom rellyju u Kitzbühlu: pet Audijevih automobila uhvatiće se u koštac sa nemilosrdnim austrijskim Alpama, u periodu od 25. do 28. maja ove godine. Sa legendarnim DKW-motociklom Audi Tradition se vraća i na Schottenring Classic Grand Prix, događanje namenjeno isključivo motociklima, podsećajući se na dane slave motora DKW – modela koji su pisali istoriju u svetskim motociklističkim kupovima još pre 2. svetskog rata.

Audi Tradition neće propustiti ni učestvovanje u ovogodišnjim rally takmičenjima oldtimera kao što su Silvretta Classic (7. do 10. juli), Ennstal Classic (13. do 16. juli), Sachsen Classic (18. do 20. august), Eifel Classic (29. septembar do 1. oktobar) i Gran Premio Nuvolari u Italiji (15. do 18. septembar). Događanja na kojima je marka sa četiri prstena glavni pokrovitelj su Donau Classic Ingolstadt (16. do 18. juni) i Heidelberg Historic, koja se takođe zaustavlja u Audi Forumu u Neckarsulmu (28. do 30. juli).