Audi

Audi proslavlja 30.-u godišnjicu quattro

Ove godine Audi ponovo ima razloga za proslavu mnogih značajnih događaja, sa jednom posebno važnom godišnjicom: 30 godina quattro.

Ingolštat, 12.02.2010 – Ove godine Audi ponovo ima razloga za proslavu mnogih značajnih događaja, sa jednom posebno važnom godišnjicom: 30 godina quattro. Na najvećem svetskom sajmu klasičnih automobila, Techno Classica u Esenu, Nemačka (od 07. do 11. aprila), Audi Tradicija će izlagati četiri quattro modela za koje vlada veliko interesovanje. U auto muzeju u Audi Forumu u Ingolštatu biće održana posebna izložba od 28.04. do 31.07. posvećena “30 godina quattro”. Ove godine Audi Tradicija će svoja vozila izlagati na neuobičajeno velikom broju događaja.

Audi tradicija će npr. biti na Grand Prix Historique u Monaku (1. i 2. maja), na kome je prvi put učestvovao pre dve godine. Ovom prilikom, dva trkačka automobila Auto Union Silver Arrow će biti viđena u akciji na najklasičnijem trkačkom putu i to: Auto Union Tip C iz 1936. godine i Auto Union Tip D iz 1939. godine. Audi Tradicija će biti prisutna i na “Schottenring Classic Grand Prix” 14. i 15. avgusta, na događaju koji je predviđen samo za motocikle.

Audi Tradicija će po prvi put biti prisutna na događaju Classic Days 30. jula i 1. avgusta u Jihenu pored Diseldorfa. I ovde će u akciji moći da se vidi trkački automobil Auto Union Grand Prix i Audi 200 Trans Am iz 1988. godine. Još jedna premijera će biti Metz reli u Štajnu pored Nuremberga (23. i 24. april). Audi Tradicija će takođe biti prisutna na novoj izložbi “Klassikwelt Bodensee” od 3. do 6. juna u Fridrihshafenu.
I naravno Audi Tradicija će prikazati svoja vozila ponovo na najvećem svetskom istorijskom događaju iz auto industrije na Goodwood Ferstival of Speed (2. do 4. juli) u Engleskoj. Trkački automobil Auto Union Tip D Grand Prix sa motorom sa dvostrukim super punjenjem će biti u kolekciji između ostalih iz riznice Audi tradicije.

Audi Tradicija neće propustiti ni ovogodišnji reli klasičnih oldtajmera kao što su Silvretta Classic (8. do 11. juli), Ennstal Classic (14. do 17. juli) i Gran Premio Nuvolari (16. do 19. septembra). Događaji na kojima je ovaj brend sa četiri prstena glavni sponzor su: Danube Classic u Ingolštatu (24. do 26. juni), Heidelberg Historic (15. do 17. juli) i Eifel Classic Rally u Nirburgringu (30. septembar do 2. oktobar).
Jubilej 30.-godišnjice quattro je u 2010. godini praćen i drugim velikim jubilejem: 125 godina kompanije Wanderer. Sa sedištem u Kemnicu, Wanderer je predstavljao jedan od četiri prstena u logotipu kompanije i proizvodio je automobile i motocikle do Drugog svetskog rata. Audi Tradicija će učestvovati na proslavi ove godišnjice koja će se održati u Lajpcigu i Kemnicu od 2. do 5. septembra.

the authorGoran Aničić