Audi

Audi osvojio prvih pet mesta na dodeli Internet Auto nagrade

• A1, A3, A5 Sportback, A6 i R8 Spyder pobeđuju u svojim kategorijama
• Preko 233.000 korisnika u Evropi je glasalo u anketi AutoScout24

Sa osvojenih prvih pet mesta u okviru Internet Auto nagrade, Audi je osvojio dodatnu nagradu u odnosu na četiri top pozicije koje je osvojio u 2009. U ovoj najvećoj Internet anketi u automobilskoj industriji, modeli A1, A3, A5 Sportback, A6 i R8 Spyder su bili prvi u svojim klasama i dobili su nagradu “Carolina”.

Internet portal AutoScout24 je obavio ovu anketu kako bi se pronašli najpopularniji evropski automobili po deveti put. Učestvovalo je preko 233.000 korisnika iz Austrije, Belgije, Francuske, Nemačke, Italije, Holandije i Španije. Glasači su imali izbor od ukupno 343 modela u devet kategorija vozila.

Novi Audi A1 je pobedio u subkompaktnoj klasi. Kao i prošle godine, Audi A3 je bio prvi u kompaktnoj klasi, dok je Audi A5 Sportback bio pobednik u klasi srednjih vozila. Audi A6 je ponovio svoju prošlogodišnju pobedu u gornjoj srednjoj klasi vozila, a Audi R8 Spyder je trijumfovao u klasi kabrioleta. Nagrade su dodeljene 7. oktobra u muzeju “Deutsche Museum Verkehrszentrum” u Minhenu.