Audi

AUDI je ponovo ostvario novi prodajni rekord u Kini

AUDI AG je ponovo ostvario novi prodajni rekord u Kini, svom najvećem stranom tržištu. Sa 22.358 jedinica, kompanija je prodala 67.5 % više vozila u odnosu na avgust 2009. Uspeh ovog brenda se takođe odražava i u pogledu zadovoljstva kupaca, što je i pokazala najnovija studija instituta J.D. Power. A kineski kupci su takođe izglasali da je prodajni tim ovog brenda najbolji u celoj auto industriji.

“Naši partneri u Kini su investirali više od 100 miliona evra u periodu od tri godine kako bi dodatno unapredili kvalitet usluge,” rekao je Peter Švarcenbauer (Peter Schwarzenbauer), član Upravnog odbora odgovoran za marketing i prodaju u AUDI AG. “Da bismo dostigli naš sledeći cilj od 300.000 jedinica do 2012. godine, moramo da obezbedimo visok nivo zadovoljstva kupaca u Kini, kao što je u drugim zemljama.” A visok nivo zadovoljstva kupaca sa prodajom i servisom predstavlja osnovu za to, rekao je Schwarzenbauer.

Institut za istraživanje tržišta J.D. Power je već ocenio Audi sa najvećim ocenama za ovu godinu: Za “Sales Satisfaction Index” (Indeks zadovoljstva kupaca) institut je pitao kineske kupce novih vozila koliko su zadovoljni sa sklapanjem ugovora, procesom prodaje i kompetentnošću prodajnog osoblja. I kupci su glasali za Audi na prvom mestu ispred svih drugih brendova automobila na kineskom tržištu. U okviru iste studije kupci su takođe oduševljeni prvoklasnom uslugom ovog brenda u odnosu na bilo kog drugog proizvođača premijum vozila. “Ovim još jednom dokazujemo našu strategiju porasta kvaliteta u Kini,” rekao je dr Ditmar Fogenrajter (Dietmar Voggenreiter), direktor Audi-ja u Kini.

Broj prodatih Audi premijum vozila u Kini je isti kao i broj prodatih vozila njegova dva glavna konkurenta zajedno. A cilj kompanije je da znatno poveća udeo ukupne prodaje koji obuhvata uvežene modele. U poređenju sa istim mesecom prošle godine, prodaja uveženih modela se učetvorostručila u avgustu, na ukupno 3.202 jedinice.