AudiAutomobili

Audi R10 TDI nastup u Nemačkoj

Audi Sport Joest posade i dalje napadaju šampionsku titulu u LMS takmičenju.

Alexandre Prémat (26) i Mike Rockenfeller (25) su i na ovoj trci Le Mans Series šampionata uspeli da osvoje podijumski plasman. Osvajanjem trećeg mesta na 1000km Nurburgring trci, ova posada je dalje ostaje u veoma dobrom položaju da na poslednjoj trci sezone, Silverstonu napadne i osvoji šampionsku titulu. Druga Audi posada, McNish/Capello je trku završila na četvrtom mestu.

Završna trka evropskog endurans Le Mans Series takmičenja se vozi 14. septembra na britanskoj stazi Silverstone, gde će posada Premat/Rockenfeller startovati kao drugoplasirana u generalnom plasmanu sa samo dva poena zaostatka za vodećom posadom u plasmanu. U kategoriji konstruktora Audi zaostaje šest poena za aktuelnim šampionom, Peugeot-om.

Dve Audi R10 TDI posade su tokom 1000km dugačke trke vožene na nemačkoj stazi Nurburgring uglavnom vodile međusobne borbe, smenjujući se na pozicijama 3 i 4. Poseta tokom kompletnog vikenda je bila prilično mala – samo 22000 gledalaca za sva četiri dana.

Obe Audi posade su tokom trke imale po jedno pucanje pneumatika, što je značilo da su obe posade morale da izvrše dodatni, neplanirani, odlazak u boks.

Rezultati trke:
1 Lamy/Sarrazin (Peugeot) 195 krugova za 5č 44m 58.174s
2 Gené/Minassian (Peugeot) + 16.161s
3 Prémat/Rockenfeller (Audi R10 TDI) – 1 krug
4 Capello/McNish (Audi R10 TDI) – 1 krug
5 Mücke/Charouz (Lola-Aston Martin) – 6 krugova
6 Ortelli/Ayari/Duval (Courage-Oreca-Judd) – 7 krugova
7 Verstappen/Bleekemolen (Porsche) – 7 krugova
8 Campbell-Walter/Hall (Creation-Aim) – 8 krugova
9 Ragues/Lahaye (Pescarolo-Judd) – 11 krugova
10 Elgaard/Nielsen (Porsche) – 11 krugova